Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Tipujúci si voľbami polepšili: Až 72% stávkarov sa v prezidentovi nemýlilo

Andrej Kiska
Andrej Kiska (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Tipujúci v spoločnosti Tipsport sa nemýlili vo zvolenom prezidentovi, ani v percentuálnom zisku jeho hlasov. Ako povedal Filip Švaňa zo spoločnosti EFCOM, ľudia zle odhadovali iba účasť v prezidentských voľbách. Kiska bol podľa Švaňu favoritom nielen podľa kurzov, ale aj podľa tipov.

Ako uviedol Švaňa, celkovo 72,49 percent peňažného objemu stávok uzavreli tipujúci na víťazstvo Andreja Kisku. Miernym prekvapením bola volebná účasť. Tipujúci najviac peňazí vsadili na menej ako 49,49 percent voličov prichádzajúcich k urnám v druhom kole. Najvyššia stávka na Andreja Kisku bola 600 eur. Na Roberta Fica vsadil tipujúci najviac 300 eur. Tipujúci si najčastejšie mysleli, že víťaz získa minimálne 57,51 percent hlasov.

Prezidentom Slovenskej republiky sa 15. júna stane občiansky kandidát Andrej Kiska. V sobotňajšom druhom kole prezidentských volieb podľa oficiálnych výsledkov, ktoré na dnešnej tlačovej besede zverejnila Ústredná volebná komisia, získal občiansky kandidát Andrej Kiska 1 307 065 hlasov oprávnených voličov. Súčasný premiér Robert Fico dostal hlasy 893 841 oprávnených voličov. Volebná účasť dosiahla 50,48 percenta.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu