Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Kiska sa chce stretnúť s Gašparovičom: Chce prebrať prechod prezidentského úradu

Andrej Kiska
Andrej Kiska (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Víťaz prezidentských volieb Andrej Kiska sa chce stretnúť s hlavou štátu Ivanom Gašparovičom ešte pred skončením jeho mandátu.

„Pokladám za normálne a prirodzené, aby som sa s pánom Gašparovičom potom stretol, aby sme spolu prešli v kľude prechod prezidentského úradu,“ povedal dnes Kiska.

K vyhláseniu strany SaS, ktorá vyzýva súčasného prezidenta Ivana Gašparoviča, aby ponechal všetky závažné akty na novú hlavu štátu, sa zatiaľ Kiska nepridáva. „Voľby skončili len pred pár hodinami, ja by som potreboval v pokoji si nechať uložiť veci a ku všetkým ostatným záležitostiam spravím tlačovku, nerád by som teraz zaujímal stanovisko,“ odpovedal Kiska na otázku, či súhlasí s tým, aby menovanie členov súdnej rady, sudcov, veľvyslancov, rektorov a vedúcich orgánov štátnej správy ponechal Gašparovič na nového prezidenta.

Občiansky kandidát Andrej Kiska sa stane prezidentom Slovenskej republiky 15. júna. V sobotňajšom druhom kole prezidentských volieb podľa oficiálnych výsledkov, ktoré na dnešnej tlačovej besede zverejnila Ústredná volebná komisia, získal Andrej Kiska 1 307 065 hlasov oprávnených voličov. Súčasný premiér Robert Fico dostal hlasy 893 841 oprávnených voličov. Volebná účasť dosiahla 50,48 percenta.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu