Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Ďalšia moderátorka sekla s prácou v živom vysielaní: Kvôli skresľovaniu údajov ruskou televíziou!

Liz Wahl divákom povedala, ako to v televízii naozaj chodí.
Liz Wahl divákom povedala, ako to v televízii naozaj chodí. (Zdroj: YouTube)

MOSKVA - "Nemôžem byť súčasťou siete financovanej ruskou vládou, ktorá očisťuje akcie Putina,'' povedala vo svojom prejave pred televíznymi divákmi Liz Wahlová, ktorá tak vlastne dala výpoveď počas živých televíznych správ, týkajúcich sa ruskej invázie na Kryme. Nie je však jedinou, ktorá si myslí, že Rusi prekrucujú fakty. Upozornila na to už aj americká diplomacia.

Liz Wahlová, ktorá pracovala pre ruskú televíziu Russia Today (RT), obvinila jej šéfov zo skresľovania krízy, a najmä činov ruského prezidenta Vladimira Putina.

"Ja osobne nemôžem byť súčasťou siete financovanej ruskou vládou, ktorá bieli akcie Putina,'' uviedla v priamom prenose moderátorka zo štúdia vo Washingtone.

"Som hrdá na to, že som Američanka a verím v šírenie pravdy, a to je dôvod, prečo po týchto správach končím," dodala rozcítená žena, ktorá ako ďalší dôvod pre svoje odstúpenie uviedla svoje rodinné dedičstvo.

Jej starí rodičia totiž do Spojených štátov emigrovali ako utečenci počas maďarskej revolúcie, kedy sa ich snažili o život pripraviť sovietske jednotky.

"Mala som veľké šťastie, že som mohla vyrastať v USA," povedala Wahlová, ktorá je vraj dcérou armádneho veterána a jej partnerom je lekár pracujúci na vojenskej základni, "kde z prvej ruky vidí, akú cenu ľudia platia za svoju zem".

Stanica, ktorá vysiela do stovky krajín, jej krok komentovala takto: "Ak novinár nesúhlasí s pozíciou organizácie, pre ktorú pracuje, má sa podľa bežného postupu obrátiť na redaktora, a ak problémy nemožno vyriešiť, má odísť ako profesionál. ak niekto robí zo svojho osobného rozhodnutia show, nie je to nič iné, než upozorňovanie na vlastnú osobu."

Wahlová neskôr povedala americkej stanici CNN , že "nič nemôže byť vzdialenejšieho pravde, ako tvrdenie, že chcela svojím krokom získať niečo pre seba". Váhala vraj z obáv pred následkami, ale nakoniec sa rozhodla, pretože verí, že je potrebné odhaliť "propagandistickú povahu RT pri krytí ukrajinskej krízy".

Wahlová je druhou pracovníčkou Russia Today, ktorá sa vzoprela politike stanice. Pred ňou ruský postup na Ukrajine kritizovala Abby Martinová, keď v živom vysielaní vyhlásila, že nebude obhajovať vojenskú agresiu proti Ukrajine len preto, že pracuje pre RT.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu