Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Ako sa Putin stretol s Reaganom: Tajomná fotografia spred vyše 25 rokov!

Je to Putin, alebo nie? Zobraziť galériu (2)
Je to Putin, alebo nie? (Zdroj: Facebook)

MOSKVA - Spor o to, či je na fotografii s vtedajším americkým prezidentom Ronaldom Reaganom zachytený obyčajný turista, alebo tajný agent KGB, sa vedie už dlhé roky. Na tom by nebolo možno nič zaujímavé, keby blondín nevyzeral, ako by z oka vypadol súčasnému ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi, ktorý je považovaný za jedného zo zodpovedných za krízu na Kryme.

Záhadná fotografia bola zhotovená v roku 1988 počas návštevy amerického prezidenta Ronalda Reagana v Sovietskom zväze, kedy mal možnosť pokochať sa aj prehliadkou moskovského Červeného námestia. Snímka zachytáva štátnika vo chvíli, keď si ide podať ruku s malým chlapcom, za ním stoja miestni papaláši v sivých oblekoch a v diaľke sa črtajú veže Kremľa.

Na prvý pohľad by sa teda mohlo zdať, že postava v ľavej časti záberu je absolútne nudná a tvorí iba akési krovie, ale práve muž s fotoaparátom na krku vzbudil najväčšiu pozornosť. Doteraz nie je jasné, či je to naozaj len turista, alebo v skutočnosti tajný agent KGB, teraz už dobre známy politik Vladimir Putin.

Autor snímky Pete Souza, dnes už oficiálny fotograf Baracka Obamu, si však je istý tým, že muž v krémových nohaviciach a košeli s krátkym rukávom, je mladý Putin. Regrút KGB vraj mohol byť dokonca súčasťou plánu priviesť Reagana do úzkych otázkami o ľudských právach v USA.

Ako sa Putin stretol
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

Putinov hovorca Dmitrij Peskov sa však k týmto konšpiračným teóriám vyjadril zamietavo a tvrdil, že to určite nie je čelný predstaviteľ Ruska. Souza zase trvá na tom, že fotografia je 100-percentne pravá a ruské médiá špekulovali, čo sa stalo s Putinovými dobre známymi hodinkami, keďže tento "turista" ich na pravom zápästí nemá.

Nebolo by to však prvýkrát, čo sa Putinova prítomnosť alebo neprítomnosť, stala predmetom bizarnej debaty. V roku 2009 Kremeľ poprel tvrdenia, že Putin bol tajným čestným hosťom na súkromnom koncerte skupiny Bjorn Again, ktorá paroduje Abbu a dokonca pri skladbe Super Trouper mával vo vzduchu rukami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu