Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ftáčnikovi tesne pred voľbami zateká do topánok: Glváč prehovoril, pravda o podpore Smeru!

Milan Ftáčnik
Milan Ftáčnik (Zdroj: Foto: SITA/Štefan Laktiš)

BRATISLAVA - Vyzerá to tak, že situácia okolo Milana Ftáčnika sa začína zamotávať. Nedávno sa medzi kandidátom na župana a Smerom spustila slovná prestrelka. Smeráci vyjadrili podporu Ftáčnikovi, ten ju však odmietol. Glváč napísal otvorený list spolustraníkom, aby ho volili. Z ďalšieho Glváčovho tvrdenia sa už Ftáčnik len tak nevyvlečie.

Martin Glváč pre Topky potvrdil, že rokovali ešte pred letnými prázdninami. "Rokovali sme pred prázdninami. Bližšie sa vyjadrím po voľbách, aby to nebolo zneužívanie vo volebnej kampani," povedal pre Topky. S Ftáčnikom sa Glváč stretol v marci tohto roku v parlamente. Je to teda presný opak toho, čo tvrdil Milan Ftáčnik, že pred župnými voľbami so Smerom nerokoval.

Ftáčnik priznal stretnutie

Milan Ftáčnik zareagoval na Glváčove vyjadrenie. Stretnutie priznal, no rokovanie stále popiera. "Stretávam sa s politikmi a stretol som sa v marci aj s pánom Glváčom, ale nerokoval som s ním ani s nikým iným o podpore pre moju kandidatúru," napísal pre Topky Ftáčnik.

List Smerákom

Smer totiž týždeň pred voľbami vyjadril Ftáčnikovi podporu. Spolustraníci a sympatizanti dostali interný list, v ktorom Glváč jasne vyzval kolegov, aby v nadchádzajúcich voľbách volili Milana Ftáčnika. "Týmto listom Vás chceme požiadať o jeho podporu vo voľbách na predsedu BSK. Ak chceme zabrániť politickým experimentom a súčasnému spôsobu vedenia kraja, nájdite si prosím 4. novembra 2017 čas a dajte hlas Milanovi Ftáčnikovi," napísal Glváč v liste.


Veľké odhalenie pred župnými voľbami: Tajný list smerákov, kandidát je z toho prekvapený!


Ftáčnik rokovania oficiálne poprel

Milan Ftáčnik zatiaľ kandiduje ako nezávislý a všetky tvrdenia o rokovaniach s najsilnejšou vládnou stranou popiera. "So žiadnou politickou stranou, ani so stranou Smer-SD som o podpore nerokoval. Nemám žiadne dohody s politickými stranami, ani záväzky," uviedol v nedeľu (29.10.) Ftáčnik. Ten nechce byť spájaný s podporou žiadnej politickej strany. Bývalý primátor Bratislavy to zdôraznil v reakcii na medializované informácie. 

Viac o téme: Milan FtáčnikMartin Glváč
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu