Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Fico: Ak môžete a máte chuť, choďte 4. novembra voliť

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA/Dana Černáková)

BRATISLAVA - Samosprávne kraje môžu výrazne meniť kvalitu života, preto ak majú občania možnosť a chuť, mali by ísť v sobotu 4. novembra voliť. V RTVS to dnes povedal premiér Robert Fico (Smer-SD).

"Mojou úlohou teraz nie je presviedčať ľudí a hovoriť, že musia ísť voliť. Ako keby verejnosť doteraz nemala dosť informácií, ako sú župy dôležité, a preto aj reaguje pomerne nízkou účasťou. Ale ako premiér musím potvrdiť, že župy môžu výrazne meniť kvalitu života. Majú právomoci v oblasti ciest II. a III. triedy, stredných škôl, v zdravotníctve a sociálnej oblasti," poznamenal predseda vlády s tým, že postavenie žúp netreba podceňovať.

Fico uistil, že novozvolení predsedovia VÚC budú mať u neho otvorené dvere. "Lebo spolupráca vlády a županov sa vždy osvedčila," vysvetlil. Novým šéfom krajov adresoval premiér dve prosby. Prvá sa týka stredných škôl. "Stále sa mi zdá, že na stredných školách máme obrovské množstvo absolventov, ktorí sa nedokážu uplatniť, a privítal by som, keby viac prispôsobovali túto štruktúru potrebám praxe," odkázal.

Druhá prosba je o financiách. "Tak ako sa dnes darí štátu, tak sa darí aj župám. Majú dosť finančných prostriedkov. Prosím, rozdeľte sa s občanmi, ktorí žijú vo vašich župách, o tento ekonomický úspech. Ľudia si to naozaj zaslúžia," dodal Fico a voličom zaželal šťastnú ruku.

Viac o téme: Robert FicoVÚC
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu