Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

V BSK kandiduje sedemčlenná koalícia stredopravých strán

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Po štvrtý raz si aj obyvatelia Bratislavského kraja budú 9. novembra voliť predsedu VÚC.

„Pred štyrmi rokmi som sa úspešne uchádzal o zvolenie za župana Bratislavského kraja s podporou štyroch stredopravých strán. Získali sme väčšinu v zastupiteľstve, čo nám umožnilo realizovať náš program. Myslím si, že vnímanie postavenia samosprávneho kraja alebo, ak chcete, župy, sa zlepšilo. Sú za tým konkrétne realizované úlohy a projekty, ktoré sa nám podarili,“ uviedol dnes večer predseda BSK Pavol Frešo na volebnej programovej konferencii stredopravých strán spoločne kandidujúcich v kraji.

Ďalej pripomenul niektoré úspechy, ktoré sa v kraji podarilo realizovať. Napríklad Cyklomost slobody do Rakúska, spustenie integrovaného dopravného systému, likvidáciu následkov povodní, opravy ciest a mostov, nové projekty v turizme a viac ako 400 podporených projektov z oblasti športu, kultúry a sociálnej starostlivosti.

Voľby do Bratislavského samosprávneho kraja považuje Frešo za mimoriadne dôležité. „Väčšinu ústavných inštitúcií ovláda vládna strana a to isté platí aj o samospráve. Práve tu v Bratislavskom kraji sme dokázali, že hodnotovo blízke strany vedia spolupracovať a ich spolupráca prináša výsledky. Tento signál musíme dať našim voličom v ostatných krajoch. Dokázali sme zostaviť historicky najširšiu koalíciu siedmich hodnotovo blízkych strán v zložení SDKÚ-DS, KDH, Most-Híd, SaS, SMK, OKS a Strana zelených. Mojím cieľom je pokračovať s podporou týchto strán ako župan v Bratislavskom kraji a ukázať, že alternatíva voči vláde jednej strany existuje,“ povedal Frešo.

Kriticky sa však zmienil ku skutočnosti, že sa v kraji nepodarilo zjednotiť všetky stredopravé strany a strana Daniela Lipšica NOVA ostala mimo tohto integračného úsilia.

Predsedníčka krajskej organizácie SDKÚ-DS Tatiana Rosová delegátom priblížila plnenie volebného programu v uplynulých rokoch v regióne. Popri dopravnej infraštruktúre vyzdvihla efektívne hospodárske fungovanie kraja, starostlivosť o školstvo vrátane pedagogických pracovníkov, rozvoj kultúry a turizmu vrátane obnovy kultúrnych pamiatok a budovania cyklotrás. V neposlednom rade pripomenula rozvoj v sociálnej oblasti a športu.

Na konferencii predstavili delegátom aj hlavné rozvojové priority v nasledujúcom volebnom období v prípade úspešného výsledku vo voľbách.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu