Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

FOTO Dráma na jazere v Bratislave: Krv, zranená labuť a... muž v plavkách je hrdina!

Labuť sa chytila na rybársky háčik. Zobraziť galériu (9)
Labuť sa chytila na rybársky háčik. (Zdroj: Reprofoto:Sprava CHKO Dunajske luhy - pracovisko Bratislava)

BRATISLAVA - Nie je to tak dávno, čo mnohých Slovákov zarmútil príbeh labutej rodinky z Bratislavy. Idylický život páriku majestátnych vtákov a ich mláďat na Štrkoveckom jazere totiž preťala nezodpovednosť ľudí. Koniec udalosti, ktorá sa odohrala na petržalskom jazere Draždiak, je o niečo veselší.

Prečítajte si aj: Labutí príbeh z Bratislavy roztápal srdcia: Po tragédii radostná správa, ľudia sa nestačia čudovať!

Labuť sa tu chytila na rybársky háčik. Zachytil sa jej v jazyku. Bola zranená a bezradná. Našťastie si to všimol Dimitrij. Operenca vytiahol z jazera a čakal na pomoc. A to aj napriek tomu, že mal na sebe len plavky. O udalosti informovala Správa CHKO Dunajské luhy - pracovisko Bratislava na sociálnej sieti.

Labuť sa chytila na
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Reprofoto:Sprava CHKO Dunajske luhy - pracovisko Bratislava)

"Kým sme prišli z opačného konca mesta, chvíľu to trvalo. Obavy sme mali však nielen o labuť, ale aj o obetavého pána, ktorý nás v tej zime čakal len v plavkách. Labuť sme vzali na ošetrenie, háčik bol odborne odstránený v Mlynvete a labuť bude v poriadku," informovali s tým, že labuť už čoskoro vypustia na slobodu.

Ako však dopadol odvážny záchranca? Ochranári sa s ním skontaktovali a ukázalo sa, že hrdina je v absolútnom poriadku a dlhé čakanie v nepríjemnom počasí mu neuškodilo. "Dozvedeli sme sa, že sa volá Dimitrii Maleikovich. Povedal nám, že sa nemusíme obávať. Je predsa na zimu zvyknutý, pretože je zo Sibíri," upresnili v príspevku. 

Labute zo Štrkoveckého jazera nemali toľko šťastia.
Zobraziť galériu (9)
Labute zo Štrkoveckého jazera nemali toľko šťastia.  (Zdroj: Facebook:Štrkovecké jazero)

Dimitrij si vyslúžil aj obdivné slová verejnosti. "Úžasný človek... Keby bolo takých viac," napísala Adela. "Človek so srdiečkom," nešetrila chválou Marta aj stovky ďalších. Práve vďaka nemu sa totiž pýcha petržalského jazera čoskoro vráti do života.

Viac o téme: LabuťZáchranaZranenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu