Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO Krásna Janka je historicky prvou ženou, ktorá sa presadila v typicky mužskom povolaní

Majstrovstvá ZVJS v špeciálnej kynológii 2019. Zobraziť galériu (2)
Majstrovstvá ZVJS v špeciálnej kynológii 2019. (Zdroj: FB/Finančná správa SR)

SANTOVKA - Máme byť na čo hrdí! Janka Marečková je prvou ženou v histórii, ktorá na Majstrovstvách Zboru väzenskej a justičnej stráže v špecializovanej kynológii zožala so svojou sučkou Ebi úspech. Na tomto významnom podujatí, ktoré sa konalo pri príležitosti 50. výročia samostatného slovenského väzenstva, sa odovzdala aj jubilejná plaketa zboru.

Ako už býva zvykom, aj tento rok sa v dňoch 23. až 26. apríla uskutočnili Majstrovstvá Zboru väzenskej a justičnej stráže v špecializovanej kynológii. Súťaž sa konala pri príležitosti 50. výročia samostatného slovenského väzenstva v priestoroch Školiaceho strediska ZVJS so sídlom v Santovke a jeho okolí, ako aj v priestoroch 13. mechanizovaného práporu Levice.

Na majstrovstvách súťažili psovodi Finančnej správy SR, Väzenskej služby Českej republiky, Väzenskej služby Maďarska, Vojenskej polície Ministerstva obrany SR a polície. Pozostávali z piatich disciplín "pachových prác" a desiatich disciplín "poslušnosti". Počas dvoch súťažných dní psovodi so služobnými psami zameranými na vyhľadávanie omamných látok a psychotropných látok, ako aj výbušnín predviedli svoje schopnosti a vzájomnú spoluprácu.


Prečítajte si aj: Ošarpaný domček bratislavskej univerzity čaká rekonštrukcia: FOTO Študenti chcú len tri veci


„V kategórii Drogy sa darilo aj našej colníčke Jane Marečkovej. So svojou sučkou Ebi obsadila tretie miesto,“ pochválila sa Finančná správa na svojej sociálnej sieti, kde zverejnila i snímku, ktorá zachytáva úspešnú colníčku so sučkou.

Majstrovstvá ZVJS v špeciálnej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Finančná správa SR)

Ako ďalej uviedla, v súťaži družstiev získala spolu s kolegom zo ZVJS celkové prvenstvo. Ide o obrovský úspech, pretože Janka sa stala historicky prvou ženou, ktorá sa presadila na takomto významnom podujatí. Medzi 24 účastníkmi boli totiž len dve zástupkyne nežného pohlavia. „Gratulujeme,“ dodala Finančná správa SR.  

No ešte pred samotným odovzdaním cien víťazom jednotlivých disciplín majstrovstiev generálny riaditeľ zboru Milan Ivan odovzdal námestníkovi generálneho riaditeľa Väzenskej služby Maďarska Jánosovi Schmehlovi pri príležitosti 50. výročia samostatného slovenského väzenstva jubilejnú plaketu zboru za dlhodobé udržiavanie a rozvíjanie vzájomných vzťahov medzi väzenskými službami oboch krajín.

Viac o téme: MajstrovstváFinančná správa SRZVJSPsovodKynológia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu