Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Tínedžer zarobil dva milióny: Keď zistíte vďaka čomu, poviete si, prečo to nenapadlo mne?!

Harvey podnikavého ducha nezaprie Zobraziť galériu (3)
Harvey podnikavého ducha nezaprie (Zdroj: profimedia.sk)

TAUNTON - Britský školák sa stal najmladším milionárom v krajine vďaka jednému šikovnému nápadu, ale najmä zmyslu pre obchod a podnikanie. Od zasielania papierikov prešiel až k predaju pozemku, za čo by si teraz mohol žiť ako v bavlnke. No on zostáva nohami na zemi a má len jediný sen.

Štrnásťročný Harvey Millington dostal pred časom jednoduchý nápad, z ktorého sa vykľula poriadna zlatá baňa. Všimol si, že na otcovom aute chýba potvrdenie o zaplatení cestnej dane v podobe tzv. papierového kotúča (tax disc), ktoré musí mať na okne nalepené každé vozidlo. A keďže takýchto zábudlivých ľudí je veľa, napadlo mu, že začne vyrábať upozornenia, vďaka ktorým si spomenú, že majú zaplatiť, resp. predĺžiť poplatok za daň. 

Tínedžer zarobil dva milióny:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Myšlienka sa chytila a krátko nato školák dostával štyristo objednávok denne. Jedno papierové upozornenie Tax Disc Reminder predáva za štyri libry. Čistý zisk z podnikania dosiahol po ôsmich týždňoch úctyhodných 3000 libier, doteraz je to už viac ako 100-tisíc libier. Harvey zarobené peniaze neminul na hlúposti, ale ich múdro investoval a za 40-tisíc libier kúpil trojakrový pozemkok, ktorý plánoval prerobiť na miesto, kde by mohli kempovať majetnejší dobrodruhovia. 

Hubert našiel na ulici dvacku: Využil ju najlepšie ako mohol, teraz je z neho milionár

Potom ale dostal ponuku, ktorá sa neodmieta a pozemok nakoniec predaj developerskej spoločnosti, ktorá ho od neho kúpila za dva milióny libier. "Bolo to príliš veľa na to, aby som to odmietol. Je to obrovská čiastka, obzvlášť pre niekoho tak mladého, ako som ja," povedal tínedžer. 

Tínedžer zarobil dva milióny:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Napriek svojmu neodškriepiteľnému podnikavému duchu je Harveyho najväčším snom stať sa policajtom a už dokonca navštevuje aj policajnú prípravku. Zostal ale skromný a drží sa pri zemi. "Keby niekedy dostal krídla, tak mu ich hneď pristrihnem. Ale to sa nestane, učil som ho, že treba tvrdo pracovať, aby človek mohol dôstojne žiť a že každú penny si musí zaslúžiť," dodal jeho otec Howard. 

Tak to ma podrž: Dámske vynálezy, ktoré určite používate aj vy
Viac o téme: PodnikanieCestná daň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu