Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

FOTO Srdcervúci príbeh starenky: Všetci zákazníci od nej odišli, pomohol až čašník

(Zdroj: Foto: Facebook/Anna Kołtunowicz)

VARŠAVA - Pekná útulná reštaurácia na rušnej ulici sa stala dejiskom jedného nečakane úprimného príbehu. Podelila sa o neho návštevníčka, ktorá ostala v nemom úžase z ochoty a dobroty čašníka, ktorého zariadenie zamestnáva.

Stoly rozmiestnené na chodníku, bežná záležitosť reštaurácií s terasami. K jednému z nich prichádza staršia žena. Zjavne chorá a veľmi chudobne oblečená dáma. Napoly ohnutá starenka odtiahla stoličku, pokladá ju smerom do ulice a sadá si. Odpočíva. Po chvíli sa ostatní návštevníci zdvihli a odišli. Zjavne ich vystrašilo jej prechladnutie.

 

Pani zostala sama, sedela a rozjímala. Zrazu k nej prišiel čašník, v rukách držal misku plnú polievky. Položil ju na stôl pred osamotenú dámu a s úsmevom na tvári jej poprial dobrú chuť.

Stará pani vytrela tanier do úplného čista. Po zjedení polievky sa opýtala čašníka, ako má zaplatiť a kedy? Čašník odpovedal, že to nie je potrebné a požiadal pani, aby ešte chvíľu počkala. Krátko nato jej priniesol čaj.

Anna Kołtunowicz zostala z tohto zážitku unesená. "Nikdy by sa mi niečo také ani neprisnilo. Ale naozaj sa to stalo. Musím však so smútkom dodať, že nešlo o poľskú reštauráciu," napísala na svojom facebookovom profile. 

Viac o téme: ReštauráciaStarenkaČašník
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu