Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Žena (32) počas plavby vypadla z výletného parníka: Po 38 hodinách sa stalo to, čo nikto nečakal

Zaslúži si obdiv za obrovskú výdrž Zobraziť galériu (2)
Zaslúži si obdiv za obrovskú výdrž (Zdroj: profimedia.sk)

PEKING - Takmer 40 hodín prežila Číňanka v mori, do ktorého spadla z výletného parníku pri plavbe zo Šanghaja do Južnej Kórey. Žena sa zrútila do mora v stredu večer, keď sa príliš naklonila cez zábradlie. To, že zmizla, sa prevalilo až o niekoľko hodín neskôr. V piatok ráno ju našli náhodou a prekvapivo živú rybári.

Otec tridsaťdvaročnej ženy, ktorá vydržala tak dlho striedavo plávať a šliapať vodu, odmietol uveriť, že je nažive, dokým nepočul jej hlas. "Keď zazvonil telefón, myslel som si, že mi volajú kvôli výkupnému. No oni mi oznámili, že sa našla moja dcéra," povedal. 

Žene pomáhajú vystúpiť z rybárskej lode
Zobraziť galériu (2)
Žene pomáhajú vystúpiť z rybárskej lode  (Zdroj: profimedia.sk)

Číňanka, ktorú predstavili verejnosti pod menom Fan, vyviazla bez ujmy, len ruky mala popŕhlené od medúz. "Nejedla a nepila 38 hodín a prežila? To je zázrak," napísal jeden z užívateľov sociálnych sietí, ktorí neskrývajú veľké prekvapenie. Medzi odkazmi sa objavil aj názor, že by táto žena mohla pretekať na olympijských hrách. 

Fan vypočúvajú úrady
Zobraziť galériu (2)
Fan vypočúvajú úrady  (Zdroj: profimedia.sk)

Podľa čínskych médií žene pomohla nielen silná vôľa, ale aj dobrá fyzická kondícia. Začala plávať v piatich rokoch a tiež na univerzite sa venovala športu. Médiá poznamenala, že už pád z hornej paluby vo výške asi siedmich podlaží bol nebezpečný. Komentáre si ale predovšetkým kladú otázku, ako mohla prežiť nízku teplotu mora v oblasti incidente, dodala BBC.

Viac o téme: ČínaZázrakNezvestná ženaPlavba parníkom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu