Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Toto je najšťastnejšie FOTO na svete: Vysvetlíme vám, prečo

Fotka vyvoláva úsmev na tvári
Fotka vyvoláva úsmev na tvári (Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA - Čo si myslíte o tejto fotografii? Vyčarila vám úsmev na tvári? Ak áno, oprávnene. Podľa odborníkov ide totiž o najšťastnejšiu fotku na svete. Veda vám teraz vysvetlí, prečo.

Internetoví užívatelia nedávno v hlasovaní vyberali fotku, ktorá pôsobí najšťastnejšie. A poznáme už víťaza. Je ňou záber, na ktorom pózujú manželia z USA a ešte niekto - zvedavá veverička. Psychológ vysvetlil, prečo sa až 71 percent ľudí pri pohľade naň usmieva.

Toto je najšťastnejšie FOTO
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: YouTube)

1. Všetci sa usmievajú

Dvojica v pozadí sa usmieva, už len to automaticky pôsobí na ľudí pozitívne.

2. Milé elementy

Sme náchylní tešiť sa najmä pri pohľade na malé zvieratá a veci, ktoré súvisia s bábätkami (v tomto prípade zvedavá veverička).

3. Kompozícia

Len sa pozrite na tú scenériu - majestátne kopce a hory v pozadí a jazero s pokojnou hladinou. Vedci tvrdia, že ľudia sa pri pohľade na takúto panorámu cítia bezpečne, pretože pôsobí neškodne.

4. Prekvapenie

Nečakaná prítomnosť chlpatého stvorenia na fotke okamžite zaútočí na náš zmysel pre humor.

"Čo robí túto fotografiu výnimočnou, je nečakaný element na nej a to ako na to reagujeme. Náhle a nepredvídané prekvapenia majú na nás pozitívny účinok, pretože z psychologického hľadiska máme pocit, že dostávame viac, než sme čakali," poznamenal doktor Simon Moore.

Autormi obľúbenej snímky sú manželia Melissa a Jackson Brandtsovci, ktorí ju zhotovili v roku 2009 a zaslali do súťaže Choose Happiness Campaign organizovanou spoločnosťou Coca-Cola.

Viac o téme: VeveričkaMelissa BrandtsNajšťastnejšia fotka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu