Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

VIDEO kŕmenia vzácnych šeliem: Tieto štvorčatá sa stali miláčikmi publika, pozrite na ne

Títo krásavci sa tešia veľkej pozornosti. Zobraziť galériu (4)
Títo krásavci sa tešia veľkej pozornosti. (Zdroj: pdza.org)

WASHINGTON/PEKING - Leopard obláčikový je natoľko vzácny a plachý druh, že vedci presne nevedia určiť, koľko takýchto nádherných mačkovitých šeliem vo voľnej prírode vlastne žije. Vedia však, že takmer stovka sa nachádza v akreditovaných severoamerických zoologických záhradách, teraz sa ich počet rozrástol. V Point Defiance Zoo & Aquarium vo Washingtone sa nedávno narodili štvorčatá, ktoré pomenovali Orchid, Banyan, Kapok a Teak. To však nie je jediná dobrá správa!

Okamžite sa stali miláčikmi návštevníkov aj ošetrovateľov. Pre ich zvláštne sfarbenie, fľaky pripomínajúce oblaky, sú skutočnou raritou medzi podobnými šelmami. Leopard obláčikový je najmenším druhom podčeľade veľkých mačiek, vyskytuje sa prevažne lesoch juhovýchodnej Ázie.

Títo krásavci sa tešia
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: pdza.org)

Štvorčatá sa narodili 12. mája a sú v poradí štvrtým vrhom matky Chai  Li a jej partnera Nah Fun. Tri samičky a jeden samček z nezvyčajne veľkého vrhu sa teraz každodenne počas kŕmenia stávajú stredobodom záujmu v tejto zoo. Pozrite si krásne video s chránenými leopardmi aj vy!

V tomto smere potešila verejnosť aj správa o dvojičkách pánd, ktoré prišli na svet iba v pondelok. V utorok ich predstavili verejnosti, a to v chovnom stredisku pánd v juhočínskom meste Čcheng-tu. Obe samičky sú zatiaľ takmer bez srsti a ešte neotvorili oči. Wu Kchung-ťü, riaditeľ výskumnej základne pre rozmnožovanie pánd veľkých v Čcheng-tu, povedal, že dvojičky sú v dobrom stave, konzumujú mlieko a udržiavajú si normálnu telesnú teplotu.

VIDEO kŕmenia vzácnych šeliem:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

 Na svet ich priviedla sedemročná panda Kche-lin, ktorú v januári umelo oplodnili v rámci snáh zvýšiť počty tohto neoficiálneho národného maskota. Smutným faktom však ostáva, že podľa tohtoročných údajov ich žije vo voľnej prírode iba 1862

VIDEO kŕmenia vzácnych šeliem:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Viac o téme: ZooLeopard obláčikovýVzácny druh
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu