Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Tajomstvo najväčších miliardárov odhalené: K megabohatstvu vedie prekvapivá vec!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkstock.com)

LONDÝN - Ak snívate o tom, že jedného dňa budete plávať v peniazoch a voziť sa v drahej limuzíne, možno ani nie ste ďaleko od šťastia. Prečítajte si, akou konkurenčnou výhodou disponuje tretina magnátov z rebríčka stovky najbohatších ľudí sveta!

Keď si budete čítať životopisy ľudí ako Bill Gates, Carlos Slim alebo Warren Buffett, neprehliadnite jednu podstatnú zaujímavosť. Ich vzdelanie. Portál Metro uvádza, že takmer tretina najbohatších ľudí sveta totiž nemá takmer žiadne vzdelanie a takmer trikrát viac ich študovalo skôr umenie ako financie a matematiku!

Tajomstvo najväčších miliardárov odhalené:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock)

Veľkým paradoxom „najzazobanejších“ majiteľov podnikov je to, že len dvanásť percent z nich študovalo podnikateľský manažment. Dvadsaťdva percent bohatých dosiahlo na univerzite diplom inžiniera, z čoho vyplýva, že v počte úspešných sú hneď za tými, ktorí nemajú vysokoškolské vzdelanie. Ale inžinieri majú pred nimi predsa len jeden bod navyše – o niečo vyšší majetok na účte. Štatisticky to vyzerá tak, že duševné bohatstvo znásobuje finančné.

Mohlo by vás zaujať: Superboháči stále bohatnú, tieto čísla vás posadia na zadok!

Podľa The Telegraph by však miliardári budúcnosti mohli vyzerať inak, pretože univerzity v poslednej dobe zaznamenali nárast absolventov prírodných vied. Budúci podnikatelia by podľa analytikov rozhodne nemali rezignovať na vzdelanie, ale výsledky spoločnosti Approved Index naznačujú, že dobre prosperujúca ekonomika potrebuje pestrú škálu špecializácií.

Tajomstvo najväčších miliardárov odhalené:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu