Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Tento chlap je skutočný hrdina: Zostal v "pekle", aby zachránil zvieratá

Keigo sa dobrovoľne stará o opustené zvieratá Zobraziť galériu (3)
Keigo sa dobrovoľne stará o opustené zvieratá (Zdroj: la-croix.com)

NARAHA - Keigo Sakamoto láskyplne drží v ruke Atoma, jedného zo svojich 21 psov, o ktorých sa stará v kontaminovanej zóne neďaleko jadrovej elektrárne Fukušima. Ako je možné, že stále žije na mieste, ktoré sa stalo synonymom smrti? Jednoducho odmietol opustiť zvieratá, ktoré tam ľudia nechali napospas krutému osudu.

Keď v elektrárni Fukušima pred viac ako dva a pol rokom došlo k havárii, stovky tisíc ľudí z okolia okamžite evakuovali. Boli však aj takí, ktorí odmietli opustiť svoje domovy, hoci tým podstupovali riziko, že ich uniknutá radiácia skôr či neskôr zabije.

Jedným z nich je aj päťdesiatosemročný Keigo, ktorý však nezostal kvôli sebe, ale kvôli bezmocným zvieratám, ktorých v snahe čo najrýchlejšie utiecť do bezpečia opustili ich majitelia. Bývalý opatrovateľ a farmár pre ne na svojom pozemku pri meste Naraha postavil provizórny útulok a poskytol tak náhradný domov pre viac ako päťsto živých tvorov. U mnohých ľudí si za to získal obdiv a sympatie.

Tento chlap je skutočný
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: la-croix.com)

Tento chlap je skutočný
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: la-croix.com)

"Moje zvieratá pre mňa znamenajú všetko. Okrem toho nikto mi doteraz oficiálne neoznámil, že sa mám odtiaľto odsťahovať preč. Viem, že tým ohrozujem svoje zdravie, ale nemám inú možnosť. Nemôžem tu predsa nechať všetky tie úbohé stvorenia," povedal Sakamoto.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu