Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vrchol hnusu: Bordel na dvore a v hrnci varí psa!

Údajný psožrút z obce Štvrtok na Ostorve Zobraziť galériu (3)
Údajný psožrút z obce Štvrtok na Ostorve (Zdroj: Tv joj, )

ŠTVRTOK NA OSTROVE – Otrasné! Špina, neporiadok, nazvláčané haraburdie a po dvore množstvo vychudnutých psov. Aj taký je život Ľudovíta (62) žijúceho v obci Štvrtok na Ostrove. V dvore za zelenou bránou často miznú psy a susedia hovoria o čudnom zápachu, ktorý sa odtiaľ šíri. Na pníku leží bezvládne psie telo a nad ním muž s nožom. Psožrút sa teší na svoju večeru.

Keď na miesto prišli aktivisti vo dvore našli 13 psov v zúboženom stave. Susedia a obyvatelia obce tvrdia, že mužovou bránou prešlo už niekoľko desiatok psov. Scenár je nasledovný: Ľudovít (62) stojí nad bezvládnym psím telom, ktoré leží na pníku, a nožom ho zbavuje kože a vnútorností. Celá ulica potom zapácha pečeným psím mäsom.

Údajný psožrút z obce
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Tv joj, )

Zrejme ide o dôchodcu, ktorý žije samotársky a so svojou obživou nemé veľké starosti. Doslova žije z toho, čo mu ulica dá. „Bolo tam veľmi veľa smetí s úzkou uličkou uprostred dvora a tie psy vychádzali z rôznych častí tohto dvora," uviedla pre TV Joj Marcela Juríčková z OZ Dog azyl.

Psy vo dvore muža žili medzi neporiadkom a odpadkami priviazané, len na tridsať centimetrovej reťazi. Boli vystrašené, podvýživené a plaché. Členka občianskeho združenia poukázala na dobre živenú fenu nemeckého ovčiaka a prečo jej bolo dopriate toľkej pozornosti si treba, podľa jej slov, len domyslieť. Podmienky pre psov boli katastrofálne. Tie sú pravdepodobne aj pre muža, no ten si z toho zrejme ťažkú hlavu nerobí.

Údajný psožrút z obce
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Tv joj, )

Juríčková z občianskeho združenia ďalej konštatuje, že o mužovi, ktorý údajne konzumuje psy, sa hovorí veľa, no fakt je ten, že psy boli v takom stave, v akom boli. Zrejme to nebol ideálny domov.

Ľudovít na otázky neodpovedal, vykrikoval len pár slov v maďarčine. Dvanásť psov z dvora pracovníci združenia zobrali, agresívnu fenu sa však nepodarilo odchytiť.

Pri odobratí niekoľkých psov v obci Štvrtok na Ostrove asistovala aj polícia. „Do dnešného dňa nepodal nikto trestné oznámenia v tejto veci,“ uviedla trnavská policajná hovorkyňa Mária Linkešová. Ľudovít však nie je pre políciu neznámy: „Od mája ho riešime za priestupok proti majetku, je podozrivý z krádeži psa. Na výzvy polície však nereaguje, doručenky si nepreberá,“ dodala hovorkyňa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu