Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Nicky (22) porazila anorexiu a teraz je vášnivou pekárkou!

Nicky ako anorektička a teraz, keď chorobu porazila Zobraziť galériu (3)
Nicky ako anorektička a teraz, keď chorobu porazila (Zdroj: onenewspage.co.uk)

LONDÝN - Britská študentka Nicky Roylová miluje ten moment, keď vytiahne z rúry čerstvo upečené muffiny a môže si pričuchnúť k ich lahodnej vôni. Ešte donedávna to ale nebolo možné. V jedle totiž videla svojho najväčšieho nepriateľa. Časy, kedy balansovala na hranici života a smrti, sú však už našťastie preč.

U Nicky sa rozvinula porucha prijímania potravy, keď mala trinásť rokov. Túžba byť perfektnou študentkou a dcérou ju však takmer zabila. Postupne vylúčila jedlo zo svojho jedálnička úplne a nahradila ho tabletkami na chudnutie, preháňadlom a jedným jablkom denne.

Nicky (22) porazila anorexiu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: onenewspage.co.uk)

"Jedlo od rodičov som schovávala vo vreckách od župana a pod posteľou až dovtedy, kým nezačalo hniť a nesmrdela mi od toho celá izba," priznáva dvadsaťdvaročná študentka denníku The Sun.

Situácia zašla až tak ďaleko, že Nicky musela byť hospitalizovaná. Vážila totiž len 28 kilogramov a jej telo kolabovalo. V nemocnici strávila polroka a podarilo sa jej nejaké to kilo pribrať. Lenže akonáhle ju prepustili, všetko sa vrátilo do starých koľají a dievčina opäť hladovala. Lekári ju teda poslali do iného zariadenia. Tu sa jej jednej noci zastavilo srdce a lekári ju museli resuscitovať.

"Pamätám si, že v jednu chvíľu som četovala na Facebooku a druhú sa mi zotmelo pred očami a ja som upadla do bezvedomia. Keď som sa prebudila, bola som dezorientovaná. Lekár mi povedal, že sa mi zastavilo srdce a museli ma oživovať," spomína Roylová.

Až v takejto kritickej chvíli si uvedomila, že jej choroba zašla priďaleko a ona má poslednú šancu, ako sa z nej vymaniť. Absolvovala liečbu v centre pre pacientov s poruchami prijímania potravy a v súčasnosti si už môže povedať, že svoj boj s anorexiou zvládla. Aspoň nateraz.

Nicky (22) porazila anorexiu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: onenewspage.co.uk)

Nicky v tom paradoxne pomáha jej niekdajší najväčší nepriateľ - jedlo. Na internete si začala pozerať recepty, ktoré ešte trochu podľa svojej chute vylepšila. Popritom zistila, že ju to vlastne strašne baví a pečenie sa tak stalo jej vášňou. Neskôr si založila vlastný kuchársky blog kabochafashionista.com, na ktorom sa s ostatnými bývalými anorektikmi delí o vlastné recepty.

"Objavovanie nových chutí a pokrmov je fantastické a ja si stále viac uvedomujem, ako vzrušujúce jedlo dokáže byť," dodáva Nicky, ktorá vďaka tomu pribrala na súčasných 48 kg.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu