Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Evelinka na FOTO robí pokroky, opatrne chodí, ale ešte stále nerozpráva a nosí plienky

Evelinka robí pokroky Zobraziť galériu (5)
Evelinka robí pokroky (Zdroj: Lívia Blinová)

OSTRATICE - Aj s pomocou darcov 2% z daní sa podarilo zdravotne ťažko postihnutej päťročnej Evelin Blinovej urobiť veľké pokroky a začať chodiť. Naďalej však takmer nerozpráva, stále musí používať plienky a ani jej ďalší vývoj nezodpovedá veku.

Evelin z Ostratíc pri Partizánskom by potrebovala ďalšie liečenie, vrátane rehabilitácie v Medical ADELI Centre Piešťany, po ktorom začala samostatne chodiť, ako soľ. Je postihnutá ochorením podobným detskej mozgovej obrne.

Liečebné pobyty sú však na Slovensku hradené najmä z vlastných finančných zdrojov a zdravotné poisťovne preplácajú len základné lekárske úkony. Evelinke pomáha aj občianske združenie Asociácia pomoci postihnutým ADELI (APPA) v Piešťanoch, prostredníctvom ktorého je možné poukázať sumu do výšky 2 % zaplatenej dane z príjmov fyzických a právnických osôb.

Evelinka na FOTO robí
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Lívia Blinová)

Lívia Blinová, mama Evelin, napísala: ,,Ďakujeme všetkým darcom, či už jednotlivcom, alebo firmám, ktorí v predchádzajúcich rokoch prispeli Evelinke darovaním 2% zo svojich daní.  Prispeli tak k tomu, že sa nazbieral dostatok financií na jej tretí liečebný pobyt v Medical ADELI Centre Piešťany, po ktorom začala chodiť! Pre ďalší pokrok však potrebuje opätovné liečenie a rehabilitácie.“

Evelinka má od narodenia vážne zdravotné problémy – podobné detskej mozgovej obrne, preto má problémy s chôdzou, je stále plienkovaná a takmer nič nerozpráva. Občas navštevuje materskú školu - špeciálnu triedu, ale vždy ochorie a tak je väčšinou doma s  mamou. Dievčatko potrebuje viac stimulovať mozoček, preto potrebuje okrem rehabilitácií aj pobyt v hyperbarickej komore.

Evelinka na FOTO robí
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Lívia Blinová)

„Chodíme po množstve lekárskych  vyšetrení. Trikrát sme absolvovali rehabilitácie v Medical ADELI Centre Piešťany a veríme, že ďalší pobyt by mohol prispieť k tomu, aby začala rozprávať. O Evelinku sa už štyri roky starám sama, lebo jej otec nás po rozvode opustil,“ otvorene hovorí pani Blinová. „Som stále na predĺženej materskej dovolenke, keďže dcérka potrebuje celodennú opateru,“ dodáva.

„Evelinka by potrebovala ďalšie liečenie v ADELI, ale nemáme finančné prostriedky.  Aj preto opätovne prosíme všetkých dobrých ľudí - darcov o finančnú pomoc prostredníctvom poukázania 2 % z dane prostredníctvom Asociácie pomoci postihnutým ADELI (APPA), ktoré je občianskym združením v ADELI Centre Piešťany,“ prosím mama maličkej Evelin a z celého srdca ďakuje všetkým darcom.

Evelinke môžete finančne alebo akokoľvek inak pomôcť prostredníctvom nižšie uvedených kontaktných údajov:

Adresa: Lívia Blinová, Ostratice 340, 956 34 Ostratice

Facebook: Evelinka Blinová

Číslo účtu/Lívia Blinová: 0264126686/0900

Číslo účtu/Evelinka Blinová: 4017591917/7500

Upozornenie pre darcov:  Prosím, vyplňte potrebné dokumenty presne a správne. Či už daňové priznania, alebo nezabudnite vypísať aj ,,Vyhlásenie o poukázaní sumy do výšky 2% zaplatenej dane – pre APPA“ a pre APPA hore na tlačivo dopísať meno pacienta – „pre Evelin Blinovú“. Inak peniaze, napriek vašej snahe, neprídu a váš dobrý úmysel sa minie účinku. Už v minulosti takto prišla Evelin o stovky eur, ktoré jej nezištní darcovia chceli darovať, ale pre administratívne chyby sa tak nakoniec nestalo. V lepšom prípade aspoň skončili ako spoločné peniaze pre všetkých pacientov podporovaných asociáciou APPA.

Evelinka na FOTO robí
Zobraziť galériu (5)

Evelinka na FOTO robí
Zobraziť galériu (5)

 

 

Ste v ťažkej životnej situácii a svojmu dieťatku nedokážete poskytnúť pomoc, akú potrebuje? Poznáte rodičov, ktorí majú podobné problémy? Zašlite nám vaše či príbehy vašich známych aj s fotografiami na potrebujupomoc@topky.sk.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu