Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Milanko (3) na FOTO jedného dňa prestal rozprávať a chodiť: Lekári mame povedali krutú pravdu

Milankovi lekári odporúčajú rehabilitácie Zobraziť galériu (3)
Milankovi lekári odporúčajú rehabilitácie (Zdroj: Kristína Filkornová)

PRIEVIDZA – Kým Milanko nedovŕšil dva roky, bol ako každé iné dieťa. Hral sa, smial a používal prvé slová. Potom však nastal zlom a on už nedokázal ani chodiť. Jeho diagnóza mame v ordinácii detského lekára podlomila kolená.

Pani Kristína Filkorová sa nám po veľkých problémoch a trápení rozhodla napísať do redakcie a požiadať o pomoc. „Mám trojročného syna Milanka, ktorý do svojich dvoch rokov prosperoval, bol zdravý a šikovný. Jedného dňa však Milanko prestal chodiť a rozprávať,“ vysvetľuje zdrvená mama. Lekári mu diagnostikovali mentálnu zaostalosť stredne ťažkého stupňa, psychomotorickú retardáciu a detskú mozgovú obrnu.

Milanko (3) na FOTO
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Kristína Filkornová)

Milanko má ešte mladšieho bračeka, ktorý bude mať dva roky a začína mať problémy s chodením a oslabenou chrbticou. „Začali sme chodiť na rehabilitácie, ktoré Milankovi veľmi pomáhajú a dúfame, že sa mu podarí napredovať. Cvičíme s ním aj pravidelne doma, ale rehabilitácie musíme absolvovať štyri razy do roka a je to pre nás finančne náročné, preto by sme vás veľmi chceli požiadať o pomoc v mene Milanka,“ prosí Milankova mama, ktorá uvíta akúkoľvek pomoc.

Milanko (3) na FOTO
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Kristína Filkornová)

Milankovi môžete finančne alebo akokoľvek inak pomôcť prostredníctvom nižšie uvedených kontaktných údajov:

Kristína Filkornová

Číslo účtu: 280 871 81 53/0200

Telefónny kontakt: 0949 491 688  

E-mail: filkus.m.1990@gmail.com

Ste v ťažkej životnej situácii a svojmu dieťatku nedokážete poskytnúť pomoc, akú potrebuje? Poznáte rodičov, ktorí majú podobné problémy? Zašlite nám vaše či príbehy vašich známych aj s fotografiami na potrebujupomoc@topky.sk.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu