Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dievčatko (11) zachránila šťastná náhoda: Za život vďačí zubárovi!

Dievčatku pomohol odhaliť nádor zubár Zobraziť galériu (3)
Dievčatku pomohol odhaliť nádor zubár (Zdroj: Foto: youtube)

EDMOND - Návšteva zubára zachránila 11-ročnej Journee život. Po dlhým presviedčaniach a odmietaniach návštevy zubného lekára, sa mamičke konečne podarilo doviesť dcérku na vyšetrenie. Urobila veľmi dobre, pretože lekár odhalil závažné ochorenie. Dievčatko malo nádor na pankrease s veľkosťou grapefruitu.

Anna Van Ostrand-Woodardová mala veľmi zložitú úlohu. Svoje štyri malé deti chcela dostať na kontrolu k zubárovi. Po niekoľkodňovom presviedčaní sa jej to podarilo a urobila veľmi dobre. 

Návšteva zubára zachránila jej 11-ročnej dcérke Journee život. Týždeň po tom, čo Journee vyšla z ordinácie zubného lekára v Edmonde v štáte Oklahoma, lekári objavili nádor s veľkosťou grapefruitu na jej pankrease, všetko vďaka odporúčaniam zubného lekára a hygienika.

Zubár, ktorý zistil, že niečo nie je v poriadku.
Zobraziť galériu (3)
Zubár, ktorý zistil, že niečo nie je v poriadku.  (Zdroj: Foto: youtube)

Journeein prípad je jedným z ukážkových príkladov, ako môže návšteva dobrého zubára odhaliť závažné ochorenie. Zubár detekoval príznaky veľmi vážnych zdravotných ťažkostí. Pri dievčatku odhalil, že jej zažltnuté očká môžu znamenať nebezpečný nádor. Nasledoval teda rad vyšetrení, ktoré ukázali, že operácia je nevyhnutná.

Na prípade je najzarážajúcejšie, že dievčatko sa nesťažovala na žiadne problémy. Sem-tam ju trápila nevoľnosť a nadmerné grganie. Operácia trvala viac ako 10 hodín, našťastie, všetko dopadlo veľmi dobre. Dievčatko sa rýchlo zotavilo a v nemocnici pobudlo dokonca kratšie, ako lekári predpokladali. "Journee je na tom naozaj dobre, výnimočne dobre," povedala mama pre The Washington Post a dodala: "Lekári sú ohromení jej pokrokom. Aj my sme prekvapení, je to silné malé dievčatko."

Zubárom sa podarilo odhaliť mnoho ochorení v počiatočnej fáze, ako napríklad vysoký krvný tlak, HIV, či cukrovku, to všetko len vďaka tomu, že sa bližšie pozreli na tvár a do úst svojich pacientov.  Starostlivosť o zuby môže zachrániť život. Neošetrené dutiny a pokazené zuby môžu spôsobiť rozšírenie smrtiacich baktérií, ktoré sa potom šíria do iných častí tela a môžu tak spôsobiť vážne zdravotné problémy.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu