Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Riškov (15) osud ešte stále nie je spečatený: Verí, že sa raz z vozíčka postaví!

Riško Zobraziť galériu (6)
Riško (Zdroj: archív M. F. )

BRATISLAVA - Ani po 15 rokoch driny neprestali dúfať. Riško od narodenia trpí detskou mozgovou obrnou a ostal pripútaný na invalidný vozíček. Napriek útrapám a obmedzeniam, ktorými si musel za tie dlhé roky prejsť, však z neho vyrástol veselý a inteligentný chlapec, ktorý nikdy nestráca nádej a verí, že sa raz konečne postaví na vlastné nohy. Rehabilitácie, ktoré ho môžu posunúť vpred, sú ale pre jeho rodinu príliš finančne náročne, a preto potrebuje aj vašu pomoc.

(Píše Riškova mamička)

Miško má 15 rokov a dodnes sa trápime s diagnózou detská mozgová obrna (DMO). Je to veselý, milý a inteligentný chlapec, ktorý má šancu dosiahnuť viac, než len sedieť na invalidnom vozíku. Absolvovali sme rôzne centrá a rehabilitácie či kúpele. Výsledok vždy bol, aj keď malý.

 

Riškov (15) osud ešte
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: archív M. F. )

Momentálne máme za sebou 2 týždne driny v Renone. Rozdiel bol viditeľný hneď po týždni. Renona je súkromné centrum v Šúrovciach, kde si celý dvojtýždňový pobyt hradí každý sám. Nie pomocou poisťovne. Dvojtýždňový pobyt tam stojí 2500 eur, bez ubytovania. Tu sme boli informovaní, že v našom prípade je dôležité ísť na operáciu ULZIBAT v Kladne, ktorá by Richardovi veľmi pomohla. Keďže i táto inštitúcia je súkromná, operačný zákrok bude stáť 2500 eur.

Riškov (15) osud ešte
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: archív M. F. )

Riškov (15) osud ešte
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: archív M. F. )

Následne 3 týždne po operácii musíme začať s ďalšou rehabilitáciou, čo je ďalších 2500 euro a to je na mňa už priveľa. Preto prosím o finančnú pomoc. Neviem či robíme maximum pre Richarda, ale aspoň sa o to snažíme. Chceme aby sa osamostatnil a zaradil sa trošku do normálneho života, alebo aspoň mal tú šancu skúsiť to. Budem vďačná za každé darované euro.

Kontaktné údaje na Riškovu mamičku:

Monika Faturová

Klčové 85/2

915 01  Nové Mesto nad Váhom

tel. č.: 0905 824 456

e-mail: monikafaturova@gmail.com

Ste v ťažkej životnej situácii a svojmu dieťatku nedokážete poskytnúť pomoc, akú potrebuje? Poznáte rodičov, ktorí majú podobné problémy? Pošlite nám vaše či príbehy vašich známych aj s fotografiami na potrebujupomoc@topky.sk a my ich radi s výzvou o pomoc zverejníme.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu