Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Vladkov (4) život bez krôčikov: Všetko sa dá prekonať, len treba tvrdo bojovať!

Pomôžte Vladkovi splniť najväčšiu túžbu Zobraziť galériu (2)
Pomôžte Vladkovi splniť najväčšiu túžbu (Zdroj: archív V. S.)

BRATISLAVA - Chce sa postaviť na vlastné nôžky! To je jediná a najväčšia túžba malého Vladka, ktorý sa pred štyrmi rokmi narodil s vážnou diagnózou. Ochabnuté svaly a ťažká slabozrakosť mú komplikujú každodenné aktivity, ktoré zdravé detičky okolo neho zvládajú so samozrejmosťou. On sa však nevzdáva a verí, že rovesníkov raz dobehne, a to po vlastných nožičkách. Potrebuje však aj vašu pomoc.

(Píše Vladkova mamička)

Volám sa Vladko a mám 4 roky a som vážne chorý. Ostatní moji rovesníci už behajú za loptou, hrajú sa s autíčkami, vozia sa na odrážadlach, papkajú sami, nemajú plienočky a hlavne rozprávajú. Ja z toho nerobím nič, v mojej hlavičke sa udialo niečo, čo mi nedovolí chápať veci tak, ako ich chápu ostatné deti v mojom veku.

Narodil som sa 9.6. 2009 v Bratislavskej nemocnici, po nekonečných rokoch čakania. Narodil som sa ako zdravý chlapček, len pôrod bol veľmi ťažký, trval 12 hodín. Po 24 hodinách lekári zistili, že niečo nie je v poriadku a dali ma na ISku. Tam mi po mesiaci zistili, že mám vrodenú vývojovú chybu VVCH, hypotonický syndróm - čo znamená menšie svalové napätie.

Vladkov (4) život bez
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: archív V. S.)

Keď som mal 3 mesiace moja maminka si všimla, že nesledujem svet okolo seba, tak ma zobrala na očné vyšetrenie a tam mi zistili, že som ťažko slabozraký, reagujem len na tmu a svetlo. A takto to išlo ďalej. Keď som mal 6 mesiacov, dostal som prvýkrát epileptický záchvat, ktorý trval viac než 10 minút. Teraz sa už liečim, ale stále mávam záchvaty a zle ich znášam. Od prvého mesiaca cvičím aktívne s mojou maminkou, ktorá sa o mňa neskutočne dobre stará. O ockovi to žiaľ nemôžem povedať, opustil nás, keď som mal rok, vraj to psychicky nezvládol.

Mám ale nádej a tou nádejou sú cvičenia a rehabilitácie. Jedna veľmi dobrá rehabilitácia je v Bratislave v Charise, je veľmi efektívna na posilnenie môjho svalstva. Táto rehabilitácia stojí 1000 € a pre moju maminku je to neskutočne veľká suma peňazí. Musím cvičiť a cvičiť, aby som si posilnil svalstvo, aby som sa raz mohol sa postaviť sám na svoje nožičky a kráčať na nich. Chcem ukázať svetu, že všetko sa dá prekonať, len treba tvrdo bojovať.

Treba len bojovať a hľadať dobrých ľudí, ktorí majú obrovské srdce a môžu prispieť finančne na tieto rehabilitácie. Ďakujeme vám za každý váš dar.

Kontaktné údajne na Vladkovu mamičku:

Erika Kelecsenyiova

Čierny Brod č. 491

952 08

e-mail: eninka9@gmail.com

tel.č.: 0910 900 667

Ste v ťažkej životnej situácii a svojmu dieťatku nedokážete poskytnúť pomoc, akú potrebuje? Poznáte rodičov, ktorí majú podobné problémy? Pošlite nám vaše či príbehy vašich známych aj s fotografiami na potrebujupomoc@topky.sk a my ich radi s výzvou o pomoc zverejníme.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu