Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Laurinkin (4) životný boj cez slzy: Dostáva jednu ranu za druhou, no nevzdáva sa

Laura bojuje aj cez slzy Zobraziť galériu (3)
Laura bojuje aj cez slzy (Zdroj: archív S. L.)

BRATISLAVA - Laurinka, o ktorej neľahkom osude sme písali už v minulosti, má okrem ďalšieho rôčika za sebou aj množstvo nových zážitkov a životných výziev. K neposlušnej ručičke jej nedávno pribudla aj astma, ktorá len navýšila už aj tak dosť vysoké finančné potreby jej rodičov. Aj po tejto rane však ostáva s hlavou vztýčenou a hrdo pokračuje v boji o lepší život. Pomôžete jej aj vy?

(Píše Laurina mamička)

Volám sa Soňa a mám dcérku Lauru, ktorá má štyri rôčky. Všetko sa začalo pôrodom, ktorý nešiel tak, ako by mal, lebo Laurinka bola priťažká a priveľká. Laurinka sa zasekla v pôrodných cestách a keď doktori zbadali, že je zle a že má obtočenú pupočnú šnúru okolo krku a že sa dusí, tak ju zo mňa doslova vytrhli. Bola celá fialová a neplakala, nevedela som čo sa deje, no keď som po chvíľke začula jej krik, odľahlo mi. Výsledok pôrodu? Popôrodná paréza plexus brachialis – ochrnutie pravej hornej a dolnej končatiny.

Laurinkin (4) životný boj
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: archív S. L.)

Laurinka od narodenia trpí a chodí po doktoroch na rôzne cvičenia a liečebné pobyty. Chorá ručička rastie pomalšie a je treba kvalitné rehabilitácie, aby sa aspoň trošku zmiernil jej handicap. Vďaka dobrým ľuďom chodíme na rehabilitačné plávanie, čo vychádza na 40 € mesačne, v novembri sme boli na pobyte v Dunajskej Lužnej a v pláne máme aj ďalšie, napríklad hypoterapiu a pobyt v Renone a v Kováčovej, ale sú to obrovské položky na náš rozpočet, keďže ja nemôžem plnohodnotne pracovať, veď nikto nestojí o niekoho, kto musí každú chvíľu chodiť s dcérou na cvičenia a pobyty.

Aby toho nebolo málo, Laurinka má oslabenú imunitu a najnovšie jej diagnostikovali astmu, čo nám dosť komplikuje aj tak zložitú situáciu. Len za lieky na imunitu doplácame cca. 50€ mesačne. Potrebujeme nakúpiť nové pomôcky ale už si nevieme rady. Laurinka už chápe že je to všetko pre jej dobro a aj cez slzy sa snaží zo všetkých síl, ale to nestačí, je treba zaplatiť odborníkov, na ktorých bohužiaľ nemáme, preto sa obraciame aj takouto formou na všetkých dobrých ľudí, ktorí môžu pomôcť a veríme že aj s Vašou pomocou budeme môcť liečiť našu dcérku. 

Laurinkin (4) životný boj
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: archív S. L.)

Je možná iba terapia, cvičenie a neskutočný servis rehabilitácii, ktorý je najúčinejší kým Lalka rastie. Dieťa do 6 rokov je ako nepopísaný list a čo na neho rodičia a okolie napíše, neskôr si samo prečíta a bude z neho čerpať to, čo potrebuje. Lalka bude musieť cvičiť celý život ale teraz má ešte par rôčkov, ktoré môžme zefektívniť a poskytnúť jej  nejakú pomoc. Za každý dar a každé euro zo srdca ďakujeme.

Kontaktné údajne na Laurinu mamičku:

Soňa Lukáčová

e-mail: lukacova.sona@zoznam.sk

tel.č.: 0949 717 334

Viac informácií o Laurinkinom osude nájdete v jej prvom príbehu.

Ste v ťažkej životnej situácii a svojmu dieťatku nedokážete poskytnúť pomoc, akú potrebuje? Poznáte rodičov, ktorí majú podobné problémy? Pošlite nám vaše či príbehy vašich známych aj s fotografiami na potrebujupomoc@topky.sk a my ich radi s výzvou o pomoc zverejníme.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu