Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Miško sa narodil ako zdravý chlapček: Po pol roku však prišiel totálny zlom

Miško potrebuje vašu pomoc Zobraziť galériu (3)
Miško potrebuje vašu pomoc (Zdroj: archív M. K.)

VEĽKÁ LOMNICA - Miško ako 4 a pol mesačný upadol do bezvedomia a na chvíľku bol bez kyslíka, čo mu poškodilo mozog. Jeho rodičom sa vtedy život obrátil o 180 stupňov - zo zdravého chlapčeka mali doma zrazu dieťatko s vážnou diagnózou. Pomôžte modrookému šibalovi v ceste za vytúženým snom a splňte mu jeho jediný a najväčší sen.

(Píše Miškova mamička)

Náš synček Miško sa narodil ako zdravý chlapček, je z dvojčiat. Keď mali 4 a pol mesiaca, upadol nám doma Miško do bezvedomia. Bol chvíľku bez kyslíka, čo mu poškodilo mozog. Po vyšetrení na CT mu bola nájdená v hlavičke krvná zrazenina. Následne bol prevezený z Popradskej nemocnice do Košickej detskej fakultnej nemocnice na ARO, kde bol uvedený do umelého spánku. Operácia nebola nutná, nakoľko sa to vstrebalo samo.

Miško sa narodil ako
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: archív M. K.)

V umelom spánku bol 7 dní, po jeho prebudení sa u Miška zistilo, že nefixuje predmety, ľudí, nič. Jeho mentálny a telesný vývoj je spomalený. Nasledovalo a stále trvá dennodenné cvičenie, rehabilitčné návštevy atď. Momentálne má 2 a pol roka, sedí sám, chvíľku, dá sa na štyri, no nepohne sa dopredu, samozrejme nechodí, nerozpráva, iba slabiky... diagnóza spastická kvadruplegická DMO. Zrak u neho je taktiež slabší, nefixuje predmety tak ako by mal, oko-očné centrum je spomalené.

Boli sme 2x v Adeli Center v Piešťanoch, kde mu to veľmi prospievalo, veľmi si želáme sa tam vrátiť, aby raz cítil, aké to je chodiť po zelenej tráve bosí, po zimnej dlažbe, aby jeho nožičky raz behali spolu so súrodencami, aby bol skvalitnený jeho život aspoň trošku. Nakoľko sme viacčlenná rodina, máme ešte okrem Miška 3 detičky. Finančne sme už veľmi vyčerpaní, preto Vás veľmi prosíme o pomoc. Budeme vďační za každé euro, ktorým nám pomôžete.

Miško sa narodil ako
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: archív M. K.)

Kontaktné údaje na Miškových rodičov:

Martina Kaňuková

Poľná 500/1

059 52 Veľká Lomnica   

tel.č.: 0907 190312

e-mail: kanuk@post.sk

Ste v ťažkej životnej situácii a svojmu dieťatku nedokážete poskytnúť pomoc, akú potrebuje? Poznáte rodičov, ktorí majú podobné problémy? Pošlite nám vaše či príbehy vašich známych aj s fotografiami na potrebujupomoc@topky.sk a my ich radi s výzvou o pomoc zverejníme.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu