Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Urobte si pohodu na balkóne

(Zdroj: PR)

Balkóny, strešné terasy a dvory za domom ozvláštnia žiarivé farby kvetov, mladá zelenina a nehanebne krásne plody. Stačí len postaviť tam črepníky, debničky a truhlíky. Toto je Pohoda na balkóne. Rady pre začiatočníkov, ktorí si chcú spestriť najbližšie okolie a vychutnať vlastnú úrodu.

Kniha Pohoda na balkóne je určená pre všetkých, ktorí bývajú v mestskom byte bez záhradky a túžia po pestovaní vlastného ovocia či zeleniny.
Je rozdelená podľa ročných období a ponúka všetky potrebné informácie, aby ste úspešne zvládli záhradkárčenie uprostred mesta. Dozviete sa, ako na balkóne či v átriu pestovať kvety, bylinky, zeleninu i ovocie.

V knihe nájdete prehľad najvhodnejších rastlín a plodín, detailné postupové fotografie, zoznamy pomôcok a tiež užitočné tipy aj rady.

Balkóny sú skvelý vynález a sú aj mnohostranne využiteľné: poskytujú miesto na rozloženie sušiaka s bielizňou a odloženie prázdnych prepraviek na fľaše, poslúžia tiež ako exteriérová chladnička a fajčiarsky kútik počas domácej párty a na niektorých sa nachádzajú dokonca aj debničky s červenými muškátmi. Doteraz je všetko v poriadku.

Predsa však, nešlo by to aj troška lepšie? Ako?
Netúžite po krehkom, vlastným úsilím dopestovanom šaláte, nesnívate o malej zenovej záhradke, nemilujete vari exotické kvety a nezamaškrtili by ste si na sladučkých plodoch drobného ovocia? To všetko nepotrebuje veľa.
Stačí premeniť nudné betónové kóje a nevyužívané strešné terasy na miniatúrne zelené oázy. Aj z dvora za domom možno rýchlo vyčariť oveľa viac než len miesto na odkladanie bicyklov.

Vládcovia črepníkov

Väčšina mestských zelených oáz môže mať len pár metrov štvorcových, ale v porovnaní s veľkými záhradami majú jednu rozhodujúcu výhodu: práca, ktorú si vyžadujú, človeka vôbec nezaťažuje, takže jej neobetuje všetok voľný čas. Odpadá kosenie trávnika, burina zablúdi na štvrté poschodie, len keď sa pomýli, a vy sa v ktoromkoľvek okamihu môžete nanovo rozhodnúť, koľkým črepníkom a debničkám chcete vo svojom zelenom kráľovstve vládnuť. Krátko povedané: balkón je veľmi vhodný aj pre začínajúcich záhradkárov a ľudí, ktorí majú málo času, aby pocítili dotyk s prírodou.

Vďaka novinke Pohoda na balkóne sa naučíte základné pravidlá na úspešné záhradkárčenie v meste, získate informácie o ekologickom pestovaní a objavíte inšpiratívne nápady pre domácich majstrov. Množstvo užitočných tipov a rád skúsených záhradkárov.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu