Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KNIHY: Vychádza triler Tma Jozefa Kariku

Obal knihy Tma
Obal knihy Tma

BRATISLAVA - Slovenský spisovateľ Jozef Karika vydáva triler s názvom Tma. Dielo sleduje príbeh televízneho scenáristu. Ten odíde do horskej chaty v Malej Fatre, kde si chce oddýchnuť od hektickej práce i napätého manželstva a vychutnať si pokojnú zimnú atmosféru. Zrazu sa však prihodí čosi nečakané a pobyt sa zmení na desivú nočnú moru. Chata sa stáva väzením, hoci dvere nie sú zamknuté. Začína sa zúfalý boj o prežitie.

„Nové je na tomto príbehu to, že som sa snažil vytvoriť maximálne napínavý triler s minimom postáv aj prostredí. Čiže by sa to celé dalo zhrnúť do sloganu: Jeden človek, jedna miestnosť, nekonečná hrôza. Napísať minimalistický príbeh, ktorý čitateľa chytí a nepustí, je svojím spôsobom rovnako náročná výzva, ako napísať rozsiahlu ságu s množstvom postáv a spletitým dejom,“ vyjadril sa autor. 

Jozef Karika získal za publikácie V tieni mafie (2010) a V tieni mafie II: Čas dravcov (2011) cenu Zlatá kniha, ktorú udeľujú za viac ako 15-tisíc predaných výtlačkov. Medzi jeho ďalšie tituly patria Mágia peňazí (2007), Nepriateľ štátu (2011), Na Smrť (2012), Na Smrť 2 - Bez milosti (2013), Strach (2014) a ďalšie. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu