Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Najpopulárnejší kalendár: Nechajte sa v roku 2015 riadiť lunou

Lunárny kalendár Krásnej panej pre rok 2015 Zobraziť galériu (8)
Lunárny kalendár Krásnej panej pre rok 2015 (Zdroj: ipark)

Mesiac ovplyvňuje náš každodenný život rovnako, ako každodenne vyvoláva morský príliv a odliv. Jeden z najpopulárnejších kalendárov - Lunárny, sleduje jeho podobu a pohyb v jednotlivých znameniach zverokruhu. Lunárny kalendár Krásnej panej platný pre rok 2015 obsahuje samotný stolný kalendár, knihu s podrobnými informáciami o tejto tematike a aj historickú prílohu. Každoročne sa tejto publikácie predajú desaťtisíce kusov.

Lunárny kalendár Krásnej panej 2015 vám ponúka rôzne praktické rady pre zdravie, poučí vás o tom, ako si lepšie zaobstarať svoju domácnosť i záhradu. Toto všetko je totiž ovplyvňované mesiacom a jeho pohybmi na oblohe v zverokruhu. Kalendár vám ponúka prehľadné informácie o dianí na oblohe v roku 2015. A s tým aj odpovede na otázky, ako napríklad: kedy si urobiť pôstny deň, kedy zasadiť strom, kedy zostrihnúť končeky vlasov, aby potom boli silnejšie a zdravšie. A mnoho iného.

Každým týždňom vás bude sprevádzať iný citát, väčšinou je to známy latinský výrok alebo fráza.  Publikácia má 114 strán, kalendár 60. Obsahuje tiež zaujímavosti o splne mesiaca, druhoch času, liečení vodou, verejných kúpeľoch, niečo o Hippokratesovi, Asklepiadesovi z Prusy a mnoho iných zaujímavostí.

Ukážka z Lunárneho kalendára Krásnej panej 2015

Január
- je mesiac ticha, ľadu a snehu, nedostatku a hladu. Listnaté stromy sú holé, okrem duba zimného, ktorému lístie opadá až na jar. Hady a jašterice v zime znehybneli, aj keď sa musia často budiť, aby nezmrzli. Vtáky sa živia plodmi, ktoré zostali na stromoch a kríkoch, radi zavítajú do pripravených kŕmidiel. Aj v mrazoch spieva oriešok a pri potoku škorec. Je párenie líšok, tokajú krkavce, prebieha honcovanie zajacov.

Počasie podľa 100-ročného kalendára
Od 2. do 4. pošmúrne a prostredne studeno. 6., 7. sneh, 9. pošmúrne a vietor, 14. sneh, 16. pošmúrne a prostredne studeno, 21. veľmi tuhá zima, 22., 23. vietor a sneh, 24., 25. jasno, veľmi studeno, 26. nesmierna zima, 29., 30. sneh, veľmi veterno, 31. krutá zima.

"Svätý Timotej ľady láme, ak ich nemá narobí ich."
 

Lunárny kalendár Krásnej panej 2015 nájdete v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Osobný odber po celej SR zdarma>>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu