Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Špinavé peniaze

Zobraziť galériu (8)
(Zdroj: Ikar)

Kedysi pral špinavé peniaze vo veľkom a fungoval ako spojka medzi drogovými kartelmi. Dnes je odborným konzultantom v oblasti finančnej kriminality. Má vyše 25-ročné skúsenosti s praním špinavých peňazí, poskytuje bankám a iným firmám tajné správy o hroziacich rizikách, školí agentov FBI, ale aj právnikov. Toto je životný príbeh obyčajného človeka, ktorý však prežil neobyčajný život. Prečítajte si všetkých 7 knižných tipov portálu Topky.sk.

Špinavé peniaze
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

1222 metrov nad morom (Anne Holtová)
Brilantný nórsky kriminálny román, hlása titulka knihy. A verte, že bývalá advokátka, ministerka spravodlivosti s praxou v polícii aj v televízii, vie písať napínavé príbehy. V tomto uväzní apokalyptická snehová víchrica v hoteli cestujúcich, ktorí prežili vykoľajenie vlaku pri Finse vo výške 1222 metrov nad morom. Vonku zúri orkán a vnútri sa vyhrocujú konflikty. Príčinou je nájdená mŕtvola muža, známeho a medializovaného farára Cata Hammera. Nervozita narastá, ľudia sa nepoznajú a prichádza ďalšia noc...a s ňou ďalšia vražda. Zo snehového pekla niet úniku.

Špinavé peniaze
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)
Skorumpovaná farmácia (Ben Goldacre)
Po prečítaní tejto knihy sa vraj už nikdy nebudete pozerať na svoju lekárničku rovnako ako predtým. A verte, že ani na lekárov, farmaceutov, nemocnice... Táto šokujúca kniha by mala byť povinným čítaním lekárov, pacientov i novinárov. Názorne a pútavo odhaľuje marketingové podvody, čudné výskumy, zvláštnu reguláciu liečiv alebo to, odkiaľ sa vlastne berú nové lieky. Na zadnej strane obálky dáva veľmi sugestívnu otázku: Veríte lekárom, že vám predpisujú tie najúčinnejšie lieky? Zároveň je to vynikajúce pripomenutie, aby sme neverili všetkému, čo nám servírujú médiá a novinári.
 
Špinavé peniaze
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Skočný príliv (Cilla a Rof Börjlindovci)
Prvotriedny severský triler vás dostane už od prvých stránok, pretože autori, ktorí patria medzi najskúsenejších švédskych scenáristov, vedia ako na nás. Všetko sa začína neľudskou vraždou mladej tehotnej ženy. Písal sa rok 1987. Vyšetrovateľ Tom Stilton napriek úsiliu nenašiel motív vraždy, ani páchateľov a nedokázal identifikovať ani obeť. O vyše dvadsať rokov neskôr sa študentka Policajnej akadémie Olivia Rönningová v rámci seminárnej práce pustí do riešenia nevyjasneného prípadu. A jej pátranie vedie k neuveriteľným záverom!
Viac mrazivých príbehov nájdete na www.severskekrimi.sk.

Špinavé peniaze
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Theodore Boone. Obvinený (John Grisham)
Milovníci Grishamových právnických trilerov určite už objavili sériu o právnikovi-tínedžerovi Theovi, ktorý je mimoriadne zvedavé a zločinom posadnuté dieťa. V tomto príbehu je on sám obvineným – niekto naňho ušil búdu, v jeho školskej skrinke nájdu kradnuté tablety, ktosi mu stále prepichuje duše na bicykli, spolužiaci začnú od neho bočiť a polícia má blízko k jeho zatknutiu. Všetky dôkazy totiž ukazujú na neho. No Theo je šikovné 13-ročné právnické eso, ktoré sa nevzdáva z boja. Neošúchaná zápletka, napínavý dej a tajomná konšpirácia.

Špinavé peniaze
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Vyvolená (Ľubica Mišíková)
Koľko času musí prejsť, aby pochopil, že v láske niet miesta pre strach, zlato a moc? Koľko času musí prejsť, aby jej srdce prijalo ponúkanú lásku? Od začiatku bolo všetkým jasné, že je iná ako ostatné, no svojím vzdorom dosiahla iba poníženie. Keď nik nestál o jej úprimnosť, začala byť ľahostajná. Zabudla sa smiať aj plakať. Ľúbiť však nezabudla... Vyvolená je krásny príbeh o veľkej láske zrodenej z veľkého hnevu a odpustenia. Na prvý pohľad to niekedy môže vyzerať, že to je ten vyvolený partner/partnerka...no láska sa nikdy nedá vynútiť!

Špinavé peniaze
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Špinavé peniaze (Ken Rijock)
Ken Rijock bol v osemdesiatych rokoch v Miami spojkou medzi kolumbijskými a domácimi drogovými kartelmi, ktoré zaplavovali ulice amerických miest kokaínom. Každý piatok nasadal s obitým kufríkom plným tisícok dolárov na lietadlo smerujúce do daňového raja v Karibiku. Rijock zhruba za desať rokov prepral vyše dvesto miliónov dolárov. A pritom takmer celý čas miloval policajtku a žil s ňou pod jednou strechou. Nakoniec všetko prasklo, keď proti nemu svedčili bývalí klienti. Odsedel si devätnásť mesiacov vo väzení a po prepustení súhlasil, že bude spolupracovať s DEA a dohodí im veľkú rybu.

Špinavé peniaze
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Päť stupňov pripútanosti (don Miguel Ruiz Jr.)
Táto kniha dokáže zmeniť váš život. Názorne vysvetľuje, ako si vlastnými predstavami vytvárame svoju realitu a ako vnútorné postoje ovplyvňujú všetky naše životné rozhodnutia. Pochopíte, že lipnutie na vlastných názoroch vedie k tomu, že skresľujeme to, čo vnímame...a to dovtedy, kým to nevyhovuje nášmu presvedčeniu. Hoci žijeme v prítomnosti, často sme pripútaní k minulosti a to nás brzdí. Prečítajte si o piatich stupňoch pripútanosti a zlepšite si vzťahy s okolím.

Milan Buno, knižný publicista

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu