Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Weiss pôjde na detektor lži, má však jednu podmienku

Ivan Weiss
Ivan Weiss

BRATISLAVA - Jeden z lídrov hnutia 99 percent - občiansky hlas Ivan Weiss je pripravený ísť na detektor lži, aby zodpovedal desať otázok, ktoré mu dnes položil predseda OBYČAJNÝCH ĽUDÍ a nezávislých osobností Igor Matovič. Je pripravený tak urobiť ešte pred voľbami 10. marca za podmienky, že Matovič sa oficiálne zaviaže k naplneniu niekoľkých bodov z predvolebného programu 99 percent.

"Žiadame, aby si našiel 15 minút a aby si s nami sadol na tlačovú konferenciu, na ktorej sa otvorene a verejne pridá k verejnému záväzku zrušiť financovanie politických strán z daní občanov," povedal Weiss. Od predsedu OBYČAJNÝCH ĽUDÍ a nezávislých osobností tiež okrem iného žiadajú, aby sa pridal k záväzku, že sa po voľbách zvýši minimálna mzda a podporí iba vznik vlády odborníkov. Zaviazať sa má aj k vytvoreniu takzvanej Vačokovej komisie, ktorú chce hnutie na prešetrenie kauzy Gorila.

Na všetky otázky Matoviča, ktoré v niektorých prípadoch naznačujú aj nezákonné správanie, Weiss podľa vlastných slov odpovie záporne a poprie akékoľvek pochybnosti. Vypovedať na polygrafe by však následne mal aj Matovič. Tomu chce jeden z lídrov 99 percent položiť okrem iného aj otázky, ktoré zostavili odídenci z kandidátky hnutia.

Matovičova tlačová konferencia hlavného sponzora hnutia Weissa prekvapila. Líder obyčajných ľudí sa dnes podľa neho zaradil medzi "gorilích politikov", hoci ho pôvodne Weiss považoval za vhodného koaličného partnera. "Doteraz pokiaľ sa dalo vnímať, že možno pán Matovič mohol byť súčasťou antigorilej koalície a mohol byť akýmsi elementom a súčasťou riešenia, dnes sa stal reálnym problémom," podčiarkol. Pochybne podľa Weissa vyzerá aj to, keď "obyčajný človek" vyloží na tlačovej konferencií viac ako 33.000 eur, ktoré len tak ponúkne za zodpovedanie otázok.

Napriek tomu Matoviča celkom z povolebnej koalície nevylúčil a je pripravený na kompromis. "My určite vieme nájsť cestu a diskusiu s každým, kto sa pridá na cestu obnovy a zlepšenia Slovenska," uviedol.

Matovič dnes Weissa vyzval, aby na detektore lži zodpovedal celkom desať otázok. V nich žiada vysvetliť pochybnosti, ktoré súvisia s pozadím hnutia, jeho kauzami aj podozreniami z protiprávneho konania.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu