Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Slota: To, čo urobil maďarský tajomník, možno prirovnať ku Goebbelsovi

Ján Slota
Ján Slota (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Slovenská národná strana (SNS) protestuje proti agresívnej reakcii oficiálnych politických kruhov Maďarska vo vzťahu k voľbám na Slovensku. Uviedol to dnes líder národniarov Ján Slota v reakcii na výrok tajomníka maďarského ministerstva zahraničných vecí Zsolta Németha, že maďarská vláda považuje za žiaduce, aby SMK v nadchádzajúcich voľbách uspela.

"To, čo si dovolil, môžeme prirovnať ku Goebbelsovi z Tretej ríše, ktorý vyjadroval absolútnu podporu Henleinovi v bývalom Československu v českých Sudetoch. Takáto manipulácia s verejnou mienkou a nahováraním štátnych občanov SR maďarskej národnosti na to, aby volili určité politické strany, je medzinárodnou agresiou, porušením všetkých morálnych línií, čo sa ničím nedá ospravedlniť," tvrdí Slota.
      
Podľa jeho slov by malo byť konanie Németha ďalším mementom pre všetky politické strany na Slovensku, že neofašistická vláda v Budapešti takto agresívne zasahuje. "Ide aj o jednoznačný dôkaz prepojenia maďarskej vlády na iredentistov z Mostu-Híd a SMK, ktorí sú doslova piatou kolónou Budapešti," dodal Slota.
      
Vo svojej dnešnej prednáške o národe a národnej politike na budapeštianskej Univerzite Corvinus štátny tajomník konštatoval, že okrem zahraničných Maďarov očakáva od národnej politiky maďarskej vlády úspechy aj maďarská spoločnosť. Zahraničie zase považuje za dôležité zachovanie pokoja a mierových podmienok v regióne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu