Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Rozlúčka s Havlom pokračovala kultúrnym večerom v pražskej Lucerne

Rozlúčka s Václavom Havlom Zobraziť galériu (10)
Rozlúčka s Václavom Havlom (Zdroj: SITA)

PRAHA - Rozlúčka s bývalým československým a českým prezidentom Václavom Havlom pokračovala v piatok večer v pražskom paláci Lucerna neoficiálnou časťou - veľkolepou spomienkovou akciou Pocta Václavovi Havlovi.

Hudobný, divadelný i filmový program pripravili priatelia zosnulého ako spomienku na jeho kultúrneho ducha. Organizátori akciu označili za "posledné dejstvo rozlúčky", a to vo forme, ktorú Havel miloval: prehliadku rôznych žánrov, štýlov a umeleckých smerov, informoval spravodajský server novinky.cz.
      
Na zozname hudobných vystúpení nechýba legendárna kapela The Plastic People of the Universe. Divákom sa predvedú okrem iných tiež David Koller, Tata Bojs či rocker Ivan Král, no tiež slovenské skupiny Bez ladu a skladu a Živé kvety.
      
V priestoroch Lucerny, ktorej kapacita 4000 hostí sa večer postupne naplnila, zneli aj úryvky z Havlových divadelných hier a medzi predstaveniami premietali dokumenty zachytávajúcej životnú púť umelca, disidenta a politika. Vstupenky boli zadarmo a usporiadatelia prisľúbili, že ak niektorí návštevníci odídu, do budovy pustia ďalších.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu