Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Radičová: O svojom živote si zásadne rozhodujem sama

Iveta Radičová
Iveta Radičová (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – O svojom živote si zásadne rozhodujem sama, razantne vyhlásila končiaca premiérka Iveta Radičová na margo úvah, či by prijala nejakú významnejšiu funkciu. „Odchádzam dobrovoľne,“ povedala.

Predseda strany Smer-SD Robert Fico, ktorý je poverený zostavením novej vlády, chce nastaviť novú politickú kultúru. Podľa neho by mal dostať odchádzajúci prezident, predseda vlády a šéf parlamentu, ak bude končiť vo funkcii, ponuku na profesionálnu robotu pre štát. O Ficovej údajnej ponuke, aby sa Radičová stala veľvyslankyňou v Londýne, premiérka nevie. „Aká ponuka? Ja o žiadnej nič neviem,“ vyhlásila s tým, že sa nemá k čomu vyjadrovať. Ponuku nepotvrdil ani Fico. Celá situácia Radičovej pripadá tak, že sa média s politikmi trochu hrajú. „Ja radšej hrám šachové partie,“ poznamenala.

Radičová sa o pár dní osobne stretne s Ficom pri odovzdávaní úradu. Chce mu odovzdať projekty, ktoré je treba rýchlo dokončiť, aby stihli predpísané termíny, napríklad pri národnom programe reforiem či projektoch na podporu zamestnanosti, ktoré pripravujeme s Bruselom. Okrem toho ho chce informovať o niektorých postojoch Slovenska v medzinárodných otázka (Sýria, Kosovo, Líbya), ako aj poznatkoch z rezortu obrany, ktorý teraz Radičová vedie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu