Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Posledné hody u Radičovej: Obed posunuli kvôli Dzurindovej kytici!

Posledný obed vlády Ivety Radičovej Zobraziť galériu (9)
Posledný obed vlády Ivety Radičovej

BRATISLAVA – Posledný spoločný obed má odchádzajúca vláda za sebou, nevyhol sa ani trapasu. Na Úrade vlády sa presne o dvanástej naposledy zišli všetci ministri spolu s premiérkou Ivetou Radičovou. Na politikoch nebolo vidieť zármutok z končiaceho pôsobenia na rezortoch, široké úsmevy rozdávali na všetky strany. Mikuláš Dzurinda však takmer zabudol kúpiť kyticu pre premiérku, kvôli tomu na stretnutie meškal, a tak sa začiatok stolovania posunul o niekoľko minút!

„Teším sa na chutný obed. Nostalgia už bola v októbri, keď vláda padla. Tých päť mesiacov, ktoré prešli odvtedy, považujem za dosť stratený čas,“ uviedol minister práce Jozef Mihál z SaS. Jeho stranícky kolega a odvolaný minister obrany Ľubomír Galko na spoločnom stretnutí chýbal ako jediný spomedzi ministrov Radičovej vlády.

Šéfovi SDKÚ a ministrovi zahraničných vecí Mikulášovi Dzurindovi sa podarilo vyrobiť riadny trapas. Na obed meškal desať minút. To sa pokúsil vysvetliť vtipom, keď sa novinárov snažil presvedčiť, že bol natrhať kvety pre premiérku. Spoločné stolovanie sa preto posunulo o niekoľko minút a politici začali obedovať až o pol jednej.

Protokol dodržal aj predseda KDH a minister dopravy Ján Figeľ, ktorý okrem premiérky nezabudol darovať kytičku aj ministerke spravodlivosti Lucii Žitňanskej.

Mikuláš Dzurinda meškal na stretnutie desať minút

Posledný obed vlády Ivety
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Jan Zemiar)


Odchádzajúca vláda si pochutnala na dubákovej polievke, zubáčovi, jeleních medailónikoch so šípkovou omáčkou a ako dezert na politikov čakala štrúdľa. Minister hospodárstva Juraj Miškov odchádzal ako prvý, no jedlo ho zrejme veľmi nenadchlo. „Určite bola ryba, ale neviem aká, či to bol zubáč... Zubáč to bol asi a polievka bola taká drobková so šampiňónmi,“ poplietol menu pred novinármi.

Hlavný chod: Jelenie medailónky so šípkovou omáčkou
Posledný obed vlády Ivety
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Jan Zemiar)


Radičová na záver zaželala všetkým okrem pracovných úspechov a dobrej mysle aj veľa šťastia v osobnom živote. „Iba úprimné poďakovanie za spoločných 21 mesiacov nie ľahkých, nie bezproblémových, ale všetkých vás orientovaných na dôležité zodpovedné riešenia pre občanov SR. Chcem sa vám za toto úsilie, nasadenie poďakovať,“ povedala bez náznaku problémov, kvôli ktorým vláda skončila omnoho skôr, ako mala. 

Posledny obed na urade vlady Radicovej

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu