Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Radičová odovzdá úrad vlády budúcemu premiérovi osobne

Iveta Radičová a Robert Fico
Iveta Radičová a Robert Fico

BRATISLAVA – Budúci premiér, ktorým by sa mal stať predseda Smeru-SD Robert Fico, si symbolické kľúče od úradu vlády po vymenovaní nového kabinetu prevezme priamo z rúk odchádzajúcej premiérky Ivety Radičovej.

„Iveta Radičová odovzdá úrad štandardným spôsobom - osobne. Patrí to k štábnej kultúre,“ uviedol tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

Kým víťaz volieb Smer-SD sa začína zaoberať zostavením nového kabinetu a pripravuje rokovanie s opozičnými stranami o rozdelení postov v parlamente a ďalších otázkach, dosluhujúca premiérka Radičová pokračuje v bežnej agende svojho úradu. Začiatkom týždňa sa stretla so živnostníkmi a s členmi Akčného tímu a spoločne rokovali o čerpaní eurofondov. Premiérka koordinuje činnosť tohto tímu, ktorého cieľom je sprístupnenie eurofondov väčšiemu počtu malých a stredných podnikov a tiež zvýšenie zamestnanosti mladých ľudí. Akčný tím sa najbližšie stretne v pondelok 19. marca a zbilancuje doteraz prijaté opatrenia.

„Predsedníčka vlády SR považuje za veľmi dôležité, aby súčasný Akčný tím pripravil čo najlepšie podklady tak, aby nová vláda mohla prijať už konkrétne opatrenia k rýchlejšiemu využívaniu prostriedkov z eurofondov,“ napísalo tlačové oddelenie a pripomenulo, že na tento účel nám Európska komisia poskytne 2,3 miliardy eur. Radičová sa v utorok stretla s prezidentom Ivanom Gašparovičom, s ktorým konzultovala vládnu agendu a vývoj na politickej scéne po voľbách.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu