Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Radičovej posledná schôdza: Ficovi zaželala pokojnejšie vládnutie!

Iveta Radičová
Iveta Radičová (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Končiaca premiérka Iveta Radičová tvrdí, že keby jej kabinet pokračoval vo vládnutí, tak by robil rovnako otvorene a transparentne ako doteraz.

„Nemáme čo skrývať, ani zakrývať,“ vyhlásila Radičová po poslednej riadnej schôdzi jej vládnej zostavy. Pripustila, že niekedy otvorenosť vláde spôsobovala aj problémy. „Pretože skôr, ako my sme dospeli k záverom, bola už diskusia verejná a niekedy nám to sťažovalo konštruktívne a rýchle prijímanie rozhodnutí,“ vysvetlila premiérka.

Novej nastupujúcej vláde Radičová želá úspech - úspech pre nás všetkých. „Aby tých ťažkých rozhodnutí bolo čo najmenej, pretože si to všetci zaslúžime,“ dodala. Slovo reforma sa podľa nej stalo doslova už strašiakom, teda obavou, že „znova, opäť dokedy?“ Viaceré systémy, ako zdravotníctvo, školstvo však budú podľa Radičovej potrebovať vnútorné zmeny. „Pokojnejšie vládnutie želám nastupujúcej vláde SR,“ dodala.

Posledné 89. pracovné rokovanie končiaceho kabinetu prvej a doteraz jedinej premiérky Slovenska Ivety Radičovej ukončila štátna hymna. „Neznamená to, že sa ešte nestretneme,“ upozornila Radičová. Na budúcu stredu budú mať posledný spoločný slávnostný obed, na ktorý ministrov pozvala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu