Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nečakaná ponuka: Fico vraj Radičovej navrhol post veľvyslankyne v Londýne!

Iveta Radičová
Iveta Radičová

BRATISLAVA - Nečakaný vývoj udalostí! Podľa medializovaných informácií vraj ponúknuť budúci premiér Robert Fico (Smer-SD) odchádzajúcej šéfke kabinetu Ivete Radičovej (SDKÚ-DS) post veľvyslankyne v Londýne.

Na otázku, či by takýto post prijala, sa Radičová nechcela vyjadrovať. Touto informáciou však bola prekvapená. Premiérka už avizovala odchod z politiky a záujem prednášať na univerzite v anglickom Oxforde. Od januára prijala ponuku prednášať v Oxforde zatiaľ na trimester. Jej meno sa spomína aj v súvislosti so Stálou misiou pri OSN v New Yorku.

Radičová v pondelok potvrdila, že sa vracia na akademickú pôdu, prednášať bude na Univerzite Komenského. "Nastupuje na svoje funkčné miesto profesorky na Katedre sociálnej práce na Ústave sociálnych štúdií a liečebnej pedagogiky na Pedagogickej fakulte UK," potvrdila dekanka Pedagogickej fakulty UK Alica Vančová. Pravdepodobný termín jej nástupu je 1. apríl, pracovať by mala na plný úväzok. Ako uviedla Vančová, vyučovať bude sociálnu politiku a sociologické predmety.

Radičová povedie dosluhujúcu poverenú vládu až do okamihu, kým jej prezident odoberie poverenie a vymenuje nový kabinet. Novozvolení poslanci zložia sľub v stredu 4. apríla na ustanovujúcej schôdzi Národnej rady SR. Očakáva sa, že v ten istý deň prezident vymenuje aj nový kabinet.


 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu