Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Minister školstva Jurzyca vstupuje do SDKÚ

Eugen Jurzyca
Eugen Jurzyca

BRATISLAVA – Minister školstva Eugen Jurzyca vstupuje do SDKÚ-DS. Dnes to oznámil členom Ústrednej rady SDKÚ-DS vo Zvolene. Na ministerstve pôsobil len ako nominant tejto strany. Do strany vstúpi ešte pred parlamentnými voľbami, ktoré budú 10. marca.

Ako uviedol Jurzyca, dôvodov na členstvo v SDKÚ-DS má viac. „Posledný spúšťací moment boli posledné prieskumy verejnej mienky a vývoj preferencií. Tie jeho rozhodnutie urýchlili. Keď sme hrávali s kamarátmi futbal siedmi, hrávali sme traja na štyroch. Vždy som hrával za tých troch. Takéto situácie ma viac motivujú,“ vyhlásil.

Jurzyca má však aj racionálnejšie odôvodnenie vstupu do SDKÚ-DS. „Som stopercentne presvedčený, že SDKÚ-DS má čo povedať Slovensku, má plány, vie posunúť Slovensko dopredu a verím, že vyššie preferencie si zaslúži aj strana, aj Slovensko,“ uviedol. Podľa ministra do volieb nemá zmysel rozmýšľať o výmene vedenia strany. Je však presvedčený, že súčasné vedenie SDKÚ-DS je pre Slovensko užitočné.

Jurzyca pôvodne pôsobil ako ekonóm. Pracoval v Inštitúte pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO). V roku 2005 prevzal od prezidenta SR Ivana Gašparoviča štátne vyznamenanie, rad Ľudovíta Štúra II. triedy. Nikdy nebol členom žiadnej politickej strany. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu