Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Bugár: Spolupráca pravicovej strany so Smerom znamená jej zničenie

Béla Bugár
Béla Bugár (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – SDKÚ-DS, KDH a Most-Híd si musia podľa predsedu strany Most-Híd Bélu Bugára uvedomiť, že koaličné spojenie jednej z týchto strán so Smerom-SD po marcových parlamentných voľbách by znamenalo zničenie tejto politickej strany.

„Preto sa stále snažím o to, aby sme dávali signály, že naše tri strany chcú spolupracovať a nenecháme túto trojku rozbiť. Zatiaľ sú len náznaky, ale nemôžem povedať, že už sme sa takto dohodli,“ povedal Bugár v rozhovore.

Bugár teda preferuje, aby tri strany SDKÚ-DS, KDH a Most-Híd dali signál, že spoločne postupujú pred voľbami a budú aj po nich. „To, čo tu bude na budúci rok po voľbách, to bude neštandardná situácia. A nemám na mysli len v politike na Slovensku, neštandardná je situácia v celej Európe. A možnože to bude vyžadovať nejaké neštandardné kroky, ale to je zodpovednosť každej politickej strany,“ vyhlásil Bugár.

Predseda Most-Híd si vie predstaviť, že by predstavitelia týchto strán podpísali aj spoločný záväzok. „Ja si to viem predstaviť, otázne je, či si to vedia predstaviť ďalšie strany,“ zdôraznil. Podľa neho pozitívnejšie sú k tomu naklonení v SDKÚ-DS. „Zatiaľ v KDH cítim váhanie. Ak vyšleme signál, že budeme spolu na niektorých mítingoch, že v niektorých prípadoch budem spolu vystupovať, no tak potom to bude možné,“ dodal. Podľa neho by malo ísť o signál pre voličov pred voľbami.

Podľa Bugára je dôležité pochopiť, že v politike je potrebné vždy prijímať kompromisy a spolupracovať. „Ak sa do parlamentu dostanú matovičovci, tak pravicová vláda asi nevznikne. Oni nevedia, čo to je spolupráca, nevedia, že politika je umenie kompromisov,“ vyhlásil Bugár.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu