Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Niektoré informácie v Gorile sú výmysel, tvrdí Bugár

Béla Bugár
Béla Bugár

BRATISLAVA - Určité informácie v spise o akcii Gorila sú podľa predsedu Most-Híd Bélu Bugára výmysel. Ako uviedol dnes v relácii TV Markíza Na telo, má ísť o informácie o ňom, ktoré súvisia so spätným odkúpením akcií Transpetrolu.

Podľa Bugára, on s tým nemal nič spoločné, bola to vec vtedajšieho ministra hospodárstva Jirka Malchárka. "Nesedia tam všetky veci. Nech to vyšetria orgány činné v trestnom konaní," povedal Bugár. Predseda Smeru-SD Robert Fico sa ku kauze Gorila odmieta vyjadriť. "Nechcite, aby som komentoval údajné dokumenty," konštatoval.

Fico tiež deklaroval, že jeho strana v prípade vstupu do vlády po marcových parlamentných voľbách nepôjde cestou zvýšenia DPH. Je za vyššie zdanenie tých, ktorí zarábajú veľa a veľkých firiem. "Nemôžme ísť len cestou zvyšovania DPH, alebo spotrebnej dane. Daňový systém nie je spravodlivý a nie je udržateľný," uviedol. Podľa Bugára však zvýšenie DPH o jedno percento v tomto volebnom období bolo nevyhnutné. "Progresívne zdaňovanie rozdielnych príjmov nás dostane späť pred rovnú daň," upozornil.

Most-Híd vidí iné možnosti. Podľa neho ak 25 000 ľudí, ktorých by sa dotklo zvýšenie daní z príjmu, neprizná celý príjem, peniaze utečú do šedej ekonomiky. Na druhej strane však človek, ktorý zarobí 3 000 eur nepotrebuje dávku pri narodení dieťaťa, či podporu v nezamestnanosti 1 500 eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu