Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Bugár kritizuje Matoviča: Ak sa dostane do parlamentu, bude vládnuť ľavica!

Béla Bugár
Béla Bugár

BRATISLAVA - Ak sa dostane do parlamentu strana Igora Matoviča, je podľa predsedu strany Most-Híd Bélu Bugára veľká pravdepodobnosť, že nevznikne po marcových parlamentných voľbách pravicová vláda.

„Skúsenosti boli veľmi ťažké, ak 74 poslancov súhlasilo, štyria často povedali nie. Ten, čo nevie, čo je rozumný kompromis, nemôže byť vo vláde,“ vyhlásil dnes na tlačovej besede v súvislosti s dnes zverejneným prieskumom verejnej mienky Bugár. Zároveň upozornil, že po voľbách bude treba prijať rozhodnutia, ktoré čaká od nás Brusel. „Ak sa nezmení postoj SaS k európskym témam, ich koaličný potenciál sa rovná nule,“ zdôraznil.

Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti Igora Matoviča by podľa najnovšieho prieskumu agentúry Focus zasadli do poslaneckých lavíc. Prieskum verejnej mienky agentúra uskutočnila pre Rozhlas a televíziu Slovenska (RTVS) v dňoch 29. novembra až 6. decembra na reprezentatívnej vzorke 1 048 respondentov. Obyčajní ľudia by so ziskom 5,8 percenta voličských hlasov mali v parlamente 10 poslancov, o jedného viac ako strana Sloboda a Solidarita a Slovenská národná strana. Tie by podľa prieskumu podporilo 5,6 percenta potenciálnych voličov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu