Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Abrhan: Ak SaS nezmení názor na euroval, je zbytočné ísť s ňou do vlády

Pavol Abrhan
Pavol Abrhan (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ak SaS nezmení svoj postoj k eurovalu a pôsobeniu Slovenska v eurozóne, je zbytočné vytvárať s ňou po predčasných parlamentných voľbách stredopravú vládu. V dnešnej diskusnej relácii televízie TA3 to povedal podpredseda klubu KDH Pavol Abrhan.

Zdôraznil, že KDH je za "stabilnú vládu, ktorá v čase ekonomickej krízy dokáže prijímať odvážne rozhodnutia". Kabinet s liberálmi nepovažuje KDH za stabilný. Pre odmietavý postoj liberálov k eurovalu by totiž zrejme vydržal len do hlasovania o trvalom eurovale.

Kresťanskí demokrati naďalej preferujú stredopravú vládu s SDKÚ-DS a Mostom-Híd, avšak neuzatvárajú sa ani pred rokovaniami s inými stranami vrátane Smeru-SD. "O všetkom rozhodnú voliči v tom, aký mandát, akú vyjednávaciu pozíciu kto dostane vo voľbách," povedal Abrhan.

Podľa podpredsedu Smeru-SD Mareka Maďariča nie je dôležité, kto s kým zostaví vládu, ale to, či vznikne kabinet, vďaka ktorému bude Slovensko stabilným partnerom EÚ a bude schopná plniť požiadavky ľudí. "Ľudia budú chcieť vládu, ktorá dokáže pohnúť s nezamestnanosťou, konsolidovať verejné financie, vyriešiť, povedzme, problémy v zdravotníctve. Ak takúto vládu dokáže vytvoriť pravica, no nech sa páči," upozornil Maďarič.

Dodal, že Smer-SD sa po voľbách nebude pozerať na to, ktorá zo strán vezme sociálnych demokratov na milosť. "Bude sa pýtať, s kým, ak budeme mať tú možnosť, vieme postaviť takú vládu, aby vyriešila tieto problémy. To je podstatná vec. Slovensko potrebuje vládu, ktorá bude schopnejšia vyriešiť tieto problémy ako experiment, ktorý tu máme dnes," poznamenal Maďarič.

Otázkou je podľa neho aj to, ktorá zostava po voľbách dokáže posunúť Slovensko k lepšiemu, a ktorá bude krajinu držať na stagnácii, prípadne ju povedie k úpadku. "O tom to je," uzavrel.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu