Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Predajne Apple zatvorili: Oslavovali život Steva Jobsa

Predajne zatvorili na niekoľko hodín Zobraziť galériu (5)
Predajne zatvorili na niekoľko hodín (Zdroj: SITA)

CUPERTINO - Spoločnosť Apple v stredu na niekoľko hodín zatvorila svoje predajne po celých Spojených štátoch, pretože zamestnanci si pripomínali život spoluzakladateľa firmy Steva Jobsa, ktorý zomrel 5. októbra vo veku 56 rokov.

Typické vysoké sklenené výklady spoločnosti Apple boli zahalené bielymi závesmi, aby sa spomienková udalosť odohrala v súkromí, bez svedkov z vonkajšieho sveta.
      
Zamestnanci zatvorených predajní trávili čas sledovaním živého vysielania podujatia, ktoré bolo oslavou Jobsovho života. Konalo sa v amfiteátri pod holým nebom v sídle firmy Apple - kalifornskom meste Cupertino. Podľa agentúry Reuters to uviedol zdroj oboznámený s plánmi oslavy.
      
Na podujatí pre zamestnancov vystúpila popová hviezda Norah Jonesová a britská skupina Coldplay, informoval zdroj.
      
Okrem toho spoločnosť založila na internete stránku s názvom "Remembering Steve" (Spomíname na Steva). Zhromaždila na nej vyše milióna e-mailov, ktoré dostala po smrti Jobsa na jeho počesť.
      
Oslava zamestnancov nasledovala po nedeľnej súkromnej zádušnej omši za Jobsa na Stanfordovej univerzite, ktorú navštevovali významné osobnosti zo Silicon Valley (sídla úspešných technologických firiem), politici a celebrity. Na tejto zádušnej omši sa zúčastnil napríklad bývalý prezident USA Bill Clinton, frontman skupiny U2 Bono a Jon Miller, riaditeľ pre digitálne médiá spoločnosti News Corporation patriacej Rupertovi Murdochovi.
      
Jobs zomrel na zriedkavú formu rakoviny pankreasu. Šéf spoločnosti Apple Tim Cook napísal zamestnancom v internej firemnej správe z 10. októbra, že spomienka na život Steva Jobsa sa bude konať dnes.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu