Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Chorému dievčaťu poslal pol milióna, o 15 minút zomrel v lietadle smrti!

Tkačenko nezištne pomáhal onkologicky chorým deťom, Diana bola posledná.
Tkačenko nezištne pomáhal onkologicky chorým deťom, Diana bola posledná. (Zdroj: khl.ru/advita.ru)

MOSKVA/BRATISLAVA - Iba pätnásť minút pred smrťou kapitán ruského tímu Lokomotiv Jaroslavľ Ivan Tkačenko (†31) poslal SMS-ku, ktorou potvrdil prevod pol milióna rubľov (približne 11 500 eur) pre dievča s rakovinou. O chvíľu na to zomrel spolu so svojimi spoluhráčmi v troskách lietadla.

Tkačenko si zarobené milióny nenechával len pre seba a často peniaze dával detským onkologickým pacientom. Nechcel, aby o tom niekto vedel, preto prispieval anonymne pod menom Ivan Leonidovič.

Šestnásťročná Diana sa stala posledným človekom, ktorému pomohol. Hoci mu chcela veľmi poďakovať, už nikdy nebude mať šancu. "Vedeli sme len, že sa volá Ivan. Snažili sme sa s ním skontaktovať, ale nebolo to možné," povedala ruským médiám jej matka Elena Ibragimová.

"Zachránil jej život. Je hrozne smutné, že on musel zomrieť tak mladý," hovorí Elena, ktorej dcéra si vďaka Tkačenkovým peniazom môže dovoliť drahú liečbu.

Nezištnú štedrosť ruského hokejistu odhalil internetový bloger, ktorý poznal jeho identitu aj záľubu v pomáhaní chorým deťom, ktorým posielal veľké sumy peňazí. Za štyri a pol roka to bolo 10 miliónov rubľov (cca  230-tisíc eur).
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu