Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Rozdiel medzi bratmi: Čechov niesla stráž, Demitru civili!

Telesné pozostatky Pavla Demitru previezol do Trenčína vrtuľník Zobraziť galériu (2)
Telesné pozostatky Pavla Demitru previezol do Trenčína vrtuľník

BRATISLAVA - Obrovský rozdiel! Kým telá troch zosnulých českých hokejistov prišla na letisko v Kbelích čakať čestná stráž a orchester, na Slovensku sa prílet vládneho špeciálu ministerstva vnútra s telom Pavla Demitru odohral v oveľa skromnejšej duchu. Niektorí čitatelia dokonca zaobchádzanie s rakvou označili za nedôstojné. Pracovníci letiska ju prevážali na vozíku pre batožinu, odetí v montérkach.

Telesné pozostatky tragicky zosnulého hokejistu Pavla Demitru priviezli v nedeľu na Slovensko. Vládny špeciál pristál popoludní na letisku M. R. Štefánika v Bratislave a rakvu následne transportovala helikoptéra ministerstva vnútra do Trenčína. Mnohým, ale chýbala úcta, ktorú by si kapitán našej hokejovej reprezentácie zaslúžil.

"Je hanba, že na letisku v Bratislave nikto nebol schopný zabezpečiť, aby ho aspoň preložila do vrtuľníku čestná stráž. Prečo to Česi boli schopní zariadiť a Slováci nie? Hráme sa tu na to, ako nám je ľúto, že odišiel, ako nám chýba, ako sme si ho vážili a nie je tento štát schopný spraviť ani len toľko, aby ho čestná stráž preložila z lietadla do vrtuľníku?," uviedol v diskusii Mike0308.

Jeho názor zdieľa aj ďalší čitateľ s nickom Vlado Barta: "Bolo to nedôstojné. Paľo si zaslúži aspoň takú poctu ako českí hokejisti, ktorých niesli vojaci."

Okrem rozhorčenia nad transportom sa Slováci taktiež pýtajú, prečo nebol vyhlásený štátny smútok. Na Facebooku dokonca vznikla komunita Štátny smútok za PAĽA DEMITRU, ktorú za šesť dní podporilo už takmer 28 tisíc ľudí.

"Dúfam, že sa naši "politici" dobre hanbia. Žiadny štátny smútok, žiadne uctenie osobnosti... Proste nič! Mali by sme si brať príklad z Čechov...," vyjadrila jeden z podobných názorov v diskusii aj Denisa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu