Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Novým generálnym riaditeľom TA3 bude Michal Gučík

Michal Gučík
Michal Gučík

BRATISLAVA - Na poste generálneho riaditeľa TA3 nahradí Mateja Ribanského od 1. januára budúceho roka Michal Gučík. Informovala o tom PR manažérka televízie Barbara Písecká.

Jeho nástup vníma konateľ TA3 patriacej do skupiny Grafobal Group Pavel Komorník ako prínos pre televíziu. Poukazuje najmä na jeho dlhoročné pôsobenie a skúsenosti v mediálnej oblasti. "Zároveň chcem poďakovať pánu Matejovi Ribanskému za významný posun, ktorý televízia pod jeho vedením za posledné dva roky dosiahla, a zaželať mu veľa úspechov na novom pôsobisku v televízii Markíza," dodal.

Gučík svoje vymenovanie vníma ako profesionálnu výzvu. Za jednu z najdôležitejších priorít považuje udržanie vysokej úrovne súčasného spravodajstva. "Plánujem pokračovať v rozvoji nových technológií, internetu, v skvalitňovaní vysielania a posilňovaní interaktivity medzi TA3 a divákmi," priblížil s tým, že chce naďalej upevňovať pozíciu spravodajskej televízie ako mienkotvorného a etablovaného subjektu na slovenskom mediálnom trhu. Gučík pôsobil ako kreatívny riaditeľ a majiteľ reklamnej agentúry.

TA3 si podľa Ribanského udržala za jeho pôsobenia kredit nezávislej a rešpektovanej televízie, ktorá sa stala uznávaným objektívnym a aktuálnym zdrojom informácií. "Pred nástupom do funkcie bolo mojím cieľom posilniť pozície televízie na trhu. Myslím, že v rámci možností, ktoré boli do veľkej miery ovplyvnené ekonomickou krízou, sa mi tento cieľ podarilo splniť. TA3 sa posunula výrazným krokom vpred, vďaka viacerým inováciám sa jej podarilo zabezpečiť kvalitnú výrobu spravodajstva, divákom prinášať viac živých vstupov z aktuálneho diania na Slovensku, a to aj prostredníctvom internetu," konštatoval.

Ribanský má dlhoročné skúsenosti ako riadiaci pracovník v oblasti médií. Do funkcie generálneho riaditeľa TA3 nastúpil vo februári 2009. Od januára 2011 posilní topmanažment staníc CME na Slovensku. Nastúpi ako riaditeľom Centra reklamy, pričom nahradí doterajšieho šéfa reklamy Martina Hauptvogela, ktorý z televízie Markíza odchádza po vzájomnej dohode. "Matej Ribanský dokáže prijímať tie najnáročnejšie výzvy a určite prinesie do nášho tímu dynamiku a inšpiratívne riešenia, čím prispeje k posilneniu líderstva TV Markíza na slovenskom trhu," uviedla generálna riaditeľka TV Markíza a Doma Zuzana Ťapáková.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu