Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

V Hniezde záchrany ležal Matúško!

"Je zlatý, máme ho radi," vraví vrchná sestra A. Krkošková.

ŽILINA - V Hniezde záchrany v žilinskej nemocnici našli v stredu druhé dieťa. V inkubátore bol zdravý chlapček 7- až 10-dňový. Verejný inkubátor je napojený na novorodenecké oddelenie.

Ak sa rodičia nemôžu postarať o dieťa, môžu ho do hniezda anonymne uložiť. Po piatich minútach sa ozve na novorodeneckom oddelení signalizácia. "V stredu o 18.30 sa to stalo. Chlapček, ktorého sme tam našli, vážil 3 390 gramov a meral 50 centimetrov. Momentálne je zdravý, aj keď jeho matka veľmi o hygienu nedbala," povedala zástupkyňa primára novorodeneckého oddelenia Mária Stančíková. Personál nemocnice mu dal meno Matúško, keďže v ten deň bolo Matúša. "Je zlatý," s úsmevom dodala vrchná sestra Amália Krkošková.

Prvé dieťa v žilinskom hniezde našli 3. septembra. V inkubátore bol tiež zdravý chlapček, pravdepodobne týždňový. Na tretí deň sa poňho vrátila jeho matka, ktorá pri dieťatku nechala kompletnú dokumentáciu o pôrode, aby sa vedelo, že je to jej dieťa. Pri Matúškovi sa však nenašli žiadné záznamy. Novorodenecké oddelenia sa o chlapčeka bude starať šesť týždňov. Starostlivosť potom prevezmú sociálni pracovníci a začnú hľadať pre dieťa náhradnú rodinu alebo umiestnenie v sociálnom zariadení.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu