Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Prvé dieťa zo žilinského Hniezda záchrany si matka zobrala späť

Malý Tonko je už doma v náručí svojej matky.
Malý Tonko je už doma v náručí svojej matky.

ŽILINA - Konečne v náručí svojej matky! Prvé dieťatko, ktoré sa ocitlo v žilinskom Hniezde záchrany, je už doma. Malého Tonka našli 3. septembra sestričky vo verejnom inkubátore a o dva dni si ho matka vzala domov.

"Do Hniezda záchrany dala chlapčeka v čistučkej výbavičke a pri ňom nechala doklad o pôrode a číslo svojho občianskeho preukazu," povedal zdroj z nemocnice. Podľa našich informácií je rodina sociálne slabá a uživiť dieťa sa zdalo pre nich ťažké. "Je to tak. Príbuzní sa jej ozvali, že pomôžu," uviedla predsedníčka Občianského združenia Šanca pre nechcených Anna Ghannamová. Matka malého Tonka porodila v nemocnici v Žilinskom kraji a niekoľkokrát telefonovala do nemocnice, či v nej je Hniezdo záchrany.

"Chlapčeka mal personál nemocnice veľmi rád, ale nás potešilo, že sa matka sama prihlásila. Bude vyrastať vo svojej rodine," dodal primár novorodeneckého oddelenia nemocnice Michal Jánoš. Podľa jeho slov o malého chlapčeka sa už zaujímali bezdetné rodiny z Dubnice nad Váhom, Považskej Bystrice a Martina. Keď ho zdravotný personál v hniezde našiel, bol nakŕmený a čistý. Vážil 2 800 gramov a meral 48 centimetrov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu