Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Zápasník mal uškrtiť prostitútku, jej bundu daroval priateľke

Jaroslav Stoklas
Jaroslav Stoklas

KOŠICE - Jaroslav Stoklas (22) získal dva tituly majstra Slovenska v zápasení. Úspešný košický športovec však skrýval jedno tajomstvo - je sexuálnym agresorom. Uviedla to dnes odborníčka na súde, ktorý sa zaoberá vraždou prostitútky. Uškrtiť ju mal práve Stoklas.

Podľa obžaloby v novembri 2008 vo svojom aute v záhradkárskej osade nad košickým sídliskom uškrtil dievča (18), ktoré si predtým objednal na sexuálne služby. Prokuratúra tvrdí, že po skutku nahé telo čiastočne zahrabal na okraji lesa. Pozostatky obete sa našli takmer o mesiac neskôr.

Stoklas na prvom pojednávaní poprel, že dievčinu zavraždil. Priznal, že sa s ňou skontaktoval na sex. Tvrdil ale, že počas pohlavného styku upadla do bezvedomia, on spanikáril a vyhodil ju z auta. Dodal, že na ďalšie udalosti si nepamätá.

Súd dnes vypočul aj bývalú priateľku športovca, ktorá potvrdila, že od neho dostala bundu. Podľa prokuratúry však oblečenie patrilo zavraždenému dievčaťu. Športovec si nechal aj mobil prostitútky.

Psychologička aj sexuologička sa dnes na súde zhodli, že Stoklas má deviantné sklony. Športovec vie normálne nadväzovať vzťahy s opačným pohlavím, sexuálne vzrušenie však dosahuje najmä prekonaním odporu sexuálnej partnerky. Táto sexuálna deviácia si údajne vyžaduje ústavnú liečbu.

Jaroslav Stoklas označil obidva posudky za výmysly. Povedal, že svoje sebavedomie a silu si dokazuje iným spôsobom. „Som športovec. Vo svojej izbe mám na poličke veľa medailí, plakiet, pohárov. Tie symbolizujú moju moc, víťazstvá,“ tvrdil. Proces súd odročil na 17. februára.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu