Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Ďalší obžalovaný športovec je z basy von! Zápasníka budú stíhať na slobode

Jaroslav Stoklas
Jaroslav Stoklas

KOŠICE - Košického majstra v zápasení Jaroslava Stoklasu (23), prepustil dnes Okresný súd Košice I. na neverejnom zasadnutí na slobodu. Neznamená to však, že je zbavený obžaloby. Naďalej bude trestné stíhanie pokračovať na slobode.

Podľa obžaloby, dvojnásobný seniorský majster Slovenska v novembri 2008 vo svojom aute v záhradkárskej osade nad košickým sídliskom uškrtil osemnásťročné dievča. Predtým si s ňou cez  internet dohodol, že mu za peniaze poskytne sex. Po skutku nahé telo zahrabal na okraji lesa.

Súd dospel k záveru, že dôvody väzby naďalej trvajú, ale vzhľadom na Dohovor o ochrane ľudských práv a základných slobôd a  písomné záruky na nahradenie väzby dôveryhodnými osobami,  môže trestné stíhanie obžalovaného pokračovať na slobode. Po vypočutí dôveryhodných osôb (rodičov obžalovaného, jeho budúceho zamestnávateľa a trénera zápasníckeho klubu), súd prijal písomný sľub obžalovaného a záruky na nahradenie väzby. Súd rozhodol o prepustení Jaroslava S. na slobodu, pričom mu uložil obmedzenia spočívajúce v zákaze vycestovať do zahraničia a povinnosť raz mesačne sa hlásiť u probačného a mediačného úradníka Okresného súdu Košice I.,“ vysvetlila nám hovorkyňa košických súdov Marcela Galová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu